Artikel top billede

Skærmen på Asus ROG Phone byder på den korteste responstid i en smartphone nogensinde. (Foto: All rights reserved)

Asus’ nyeste telefon sigter efter at blive power-mobilen over dem alle

Alt er brutalt ombord på Asus ROG Phone 2: CPU’en er udboret, skærmen er hidsig, og batteriet er kolossalt.

Asus’ nyeste mobil-kreation, gamermobilen ROG Phone 2, er skabt til at hæve sig over masserne.

Allerede ved første øjekast markerer den sig ved at låne designelementer fra Asus’ ROG-gamerserie for at markere, at denne mobil er skabt med spil in mente. Logoet lyser derfor op på bagsiden for at vise omverdenen, at her er en dedikeret mobilgamer.

Her bydes på et stort 6,6 tommers Full HD display - en smule svagt for en topmobil, men her kompenserer Asus ved at tilbyde en yderst responsiv skærm, der opdateres 120 gange i sekundet. Touch-inputtet er samtidig optimeret, så det registrerer bevægelser ved 240 Hz.

Sammenlagt skulle det give responstider på blot 49 millisekunder - en rekord blandt smartphones ifølge Asus.

Skærmen er samtidig af OLED-typen og understøtter de livlige HDR10-farver. Alt sammen noget, som skulle bidrage til spil- og filmoplevelsen på mobilen.

Se også: Ny laptop fra Asus byder på to 4K-skærme

Imponerende batteri

Til at drive det vilde display og det ombordværende Android 9.0-system frem, har Asus udstyret ROG Phone 2 med den netop lancerede Snapdragon 855 Plus-processor fra Qualcomm.

Den er baseret på forårets topprocessor fra selskabet, men den er tunet, så den nu leverer 15 procent højere ydelse i spil – hvilket er ROG-mobilens raison d’être.

Vildest er dog det kæmpemæssige batteri, som ROG Phone 2 er udstyret med. Den får 6.000 mAh at rutte med, hvilket er omtrent halvanden gange mere, end toptelefoner som Samsung S10+ eller OnePlus 7 Pro leverer.

Det skulle give strøm nok til op til syv timers uafbrudt PUBG på mobilen.

Når mobilen skal forbi stikkontakten, behøver du ikke at afkoble eventuelt tilbehør. ROG Phone 2 er nemlig ekviperet med to styk USB-C porte.

Den ekstra port giver mening, for med ROG Phon 2 følger en stribe af udvidelser, der kan sluttes til mobilen: En trådløs controller til hver side, en blæser til at køle telefonen ned, eller endda muligheden for at tilslutte en ekstra skærm med indbygget 5.000 mAh batteri kaldet ’TwinView Dock II'.

Se også: Asus lancerer power-tabletten over dem alle: Mød ROG Mothership

Smartphone-evner

Ud over sine spilfokuserede egenskaber, byder ROG Phone 2 også på smartphone-features, som man oplever i andre toptelefoner.

Her er en integreret fingeraftrykslæser gemt under displayet og to frontvendte stereohøjttalere, og der er endda fundet plads til et jack-stik. Mobilen er dog ikke vandtæt.

På bagsiden er et dobbelt kamera, hvor det ene giver fotos med op til 48 megapixels, mens det andet giver et ultravidvinklet perspektiv og fotos på 13 megapixels.

Mens Asus beskriver ROG Phone 2’s mange features i detaljer her, giver selskabet endnu ingen oplysninger om prisen.

The Verge vurderer her, at prisen vil lande tæt på sidste års model, som debuterede til 899 amerikanske dollar, og som herhjemme løb op i 6.999 kroner.

Læs også: OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter