Artikel top billede

Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter

Google, Amazon og Facebook kommer i det amerikanske justitsministeriums søgelys.

Det amerikanske justitsministerium oplyser denne uge, at landets største tech-virksomheder skal efterforskes for potentielle konkurrenceforvridende aktiviteter, skriver Reuters.

I sin undersøgelse vil myndigheden fastslå: ”I hvilken grad og hvordan de markedsledende online platforme er kommet til deres positions og afdække hvorvidt de benytter sig af konkurrenceforvridende tiltag, forhindrer innovation eller på anden vis har skadet forbrugerne,” lyder det i den officielle besked.

Se også: Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter

I sin udmelding nævner den amerikanske myndighed ingen virksomheder, men undersøgelse fokus på online-virksomheder som ’søgemaskiner, sociale medier og online handelsplatforme’, er Google, Facebook, Amazon og muligvis Apple med stor sandsynlighed efterforskningens sigte.

Meddelelsen skabte dønninger i børsmarkedet og resulterede i kursfald på 1,7 procent, 1,2 procent, 1,0 procent og 0,4 procent til henholdsvis Facebooks, Amazons, Googles og Apples aktie.

De amerikanske handelsmyndigheder tildelte tidligere på måneden Facebook en bøde på fem milliarder dollar for brud på et tidligere forlig.

Se også: Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere