Artikel top billede

Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter

Google, Amazon og Facebook kommer i det amerikanske justitsministeriums søgelys.

Det amerikanske justitsministerium oplyser denne uge, at landets største tech-virksomheder skal efterforskes for potentielle konkurrenceforvridende aktiviteter, skriver Reuters.

I sin undersøgelse vil myndigheden fastslå: ”I hvilken grad og hvordan de markedsledende online platforme er kommet til deres positions og afdække hvorvidt de benytter sig af konkurrenceforvridende tiltag, forhindrer innovation eller på anden vis har skadet forbrugerne,” lyder det i den officielle besked.

Se også: Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter

I sin udmelding nævner den amerikanske myndighed ingen virksomheder, men undersøgelse fokus på online-virksomheder som ’søgemaskiner, sociale medier og online handelsplatforme’, er Google, Facebook, Amazon og muligvis Apple med stor sandsynlighed efterforskningens sigte.

Meddelelsen skabte dønninger i børsmarkedet og resulterede i kursfald på 1,7 procent, 1,2 procent, 1,0 procent og 0,4 procent til henholdsvis Facebooks, Amazons, Googles og Apples aktie.

De amerikanske handelsmyndigheder tildelte tidligere på måneden Facebook en bøde på fem milliarder dollar for brud på et tidligere forlig.

Se også: Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere