Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Apple bekræfter opkøb af Intels modem-forretning: Her er detaljerne i handlen

Det er nu bekræftet af Apple, at der er indgået en aftale om at overtage Intels smartphone modem-forretning. Her er detaljerne.

Apple og Intel har skrevet under på en aftale, hvor Apple overtager størstedelen af Intels mobilmodem-forretning.

Det oplyser Apple i en pressmeddelelse.

Med i handlen, der lige nu er værdisat til en milliard dollar, følger omkring 2.200 Intel-medarbejdere, ip-rettigheder, udstyr og lejemål.

"Vi har samarbejdet med Intel i mange år og ved, at dette team deler Apples passion for at designe teknologier, der leverer verdens bedste oplevelser for vores brugere," lyder det fra Johny Srouji, Apples senior vicepræsident for hadware-teknologi.

Handlen forventes at blive lukket i fjerde kvartal af 2019, efter en juridisk godkendelse.

Med opkøbet svinger Apple sig op på over 17.000 patenter inden for nuværende og fremtidig trådløs teknologi.

"Apple er begejstret over, at så mange fremragende ingeniører tilslutter sig vores voksende mobiltelefonteknologi-gruppe og ved, at de vil trives i Apples kreative og dynamiske miljø. De vil, sammen med erhvervelsen af innovativ ip, hjælpe med at fremskynde vores udvikling af fremtidige produkter og hjælpe Apple med at differentiere sig fremover," lyder det fra Apples hardware-boss.

Intel vil fortsat have mulighed for at udvikle på modem-teknologi målrettet computere, IoT-enheder og selvkørende biler, fremgår det.

Intels 5G-teknologi

Med i handlen vil Apple få Intels 5G-modem teknologi, et område hvor Intel for nyligt kastede håndklædet i ringen i kapløbet med giganterne Qualcomm og Huawei.

Intel har siden 2018 været Apples eneleverandør, når det gælder mobilmodems med de aldrende 3G- og 4G-standarder ombord.

For Apple har Intels 5G-modemteknologi skærpet interesse, efter selskabet i foråret indgik et forlig med Qualcomm, som blandt andet betyder, at Apple er presset til at anvende Qualcomms modems i selskabets kommende 5G-iPhones.

Intel CEO, Bob Swan, understregede, at 5G-forretningen blev syltet som en direkte konsekvens af Apples forlig med Qualcomm. Uden Apple som storkunder, så Intels administrerende ikke nogen fremtidig 5G-forretning for selskabet, lød beskeden dengang.

Se også: Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Apple har ifølge The Information kastet sig ud i at udvikle deres egne modems siden 2018 – bestræbelser som ifølge mediet vil tage op til tre år, før de kunne udmunde i et konkurrencedygtigt produkt.

Opkøbet af Intels mobilteknologi vil derfor give Apple lejlighed til at fremskynde 5G-udrulningen i selskabets iPhone- og iPad-portefølje. Den første iPhone med 5G ombord forventes at være klar i 2020.

Læs også: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere