Trods hård konkurrence fra Microsoft Azure: AWS vokser med 37 procent

Amazon leverer en solid toplinje, mens Amazon Web Services fortsætter med at levere gode resultater. Profitten kan dog ikke følge med i samme tempo. Her er forklaringen.

Verdens største online markedsplads, Amazon, har netop præsenteret en blandet regnskabslandhandel for andet kvartal af 2019.

På toplinjen slår Amazon forventningerne. I april, maj og juni omsatte Amazon for 63,4 milliarder dollar svarende til knap 426 milliarder kroner.

Det svarer til en vækst på 20 procent sammenlignet med samme kvartal i 2018.

Dermed har Amazon formået at hæve væksten i omsætning, som var presset i forrige kvartal, hvor den 'kun' lød på 16,8 procent, hvilket var det laveste i fire år.

Amazons overskud lider dog under høje investeringer i kvartalet, men det opvejes af en særdeles lukrativ cloud-forretning i form af Amazon Web Services (AWS).

Det fremgår af Amazons kvartalsregnskab, der netop er blevet offentliggjort efter det amerikanske marked lukkede torsdag.

13 procent af omsætningen kommer fra AWS
AWS er i dag Amazons mest lukrative forretningsområde.

Samlet omsatte cloud-forretningen for 8,38 milliarder dollar svarende til 56 milliarder kroner i kvartalet.

Det svarer til 13 procent af Amazons totale omsætning.

AWS kan samtidig rapportere en omsætningsvækst på 37 procent, der dog er et fald på fire procent sammenlignet med første kvartal.

Det lille fald i væksten bekræfter ifølge CNBC analytikernes vurdering af, at Microsoft med cloud-tjenesten Azure haler ind på AWS.

Læs mere om Microsofts seneste kvartalsregnskab her: Microsoft udsender historisk regnskab: Nu er Windows og Office ikke længere de primære vækstmotorer

Det er dog stadig en høj vækst, AWS formår at opretholde, bemærker en analytiker over for CNBC.

"AWS har draget fordel af at være først på cloud-markedet og har opretholdt en høj vækst over de sidste to år. Der er få forretningsmodeller i denne skala, der stadig vokser med 38 procent om året," lyder vurderingen fra en analytiker fra KeyBanc Capital Markets.

AWS fortsætter samtidig med at være en profitmotor for Amazon.

I andet kvartal genererede AWS 2,12 milliarder dollar svarende til omkring 14 milliarder i driftsindtægt, hvilket samtidig udgjorde over halvdelen af Amazons samlede driftsindtægt på 3,1 milliarder dollar.

Investeringer for over fem milliarder
Amazon har i andet kvartal postet over fem milliarder kroner i blandt andet optimering af dets varehuse og leveringsinfrastruktur som del af planen om som standard at kunne levere pakker den samme dag til dets Prime-medlemmer.

Analytikere vurderer overfor CNBC, at de korte leveringstider vil lede til flere online køb hos Amazon og en højere omsætning.

De store investeringer i infrastrukturen er dog gået ud over overskuddet, som ikke lever op til forventningerne.

Amazons nettooverskud på 2,6 milliarder dollar svarende til lidt over 17 milliarder kroner er det laveste siden andet kvartal af 2018. Dermed er der ifølge CNBC blevet sat en stopper for Amazons rekordoverskud, som har stået på i de seneste fire kvartaler.

Læs også: Hård duel på cloud-markedet: Sådan klarer public cloud-giganterne sig

De massive investeringer vil dog betale sig af ifølge Amazons direktør.

CEO Jeff Bezos udtalte i forbindelse med regnskabet, at de store investeringer har resulteret i en positiv feedback og øget salgsvækst.

"Gratis endagsleveringer er nu tilgængeligt for Prime-medlemmer på mere end 10 millioner ting, og vi er kun lige ved at begynde," lød det fra Jeff Bezos.

Læs også: Kommuner og regioner har droppet AWS i stor aftale - nu svarer selskabet igen: Her er alle svarene fra AWS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.