Artikel top billede

Trods hård konkurrence fra Microsoft Azure: AWS vokser med 37 procent

Amazon leverer en solid toplinje, mens Amazon Web Services fortsætter med at levere gode resultater. Profitten kan dog ikke følge med i samme tempo. Her er forklaringen.

Verdens største online markedsplads, Amazon, har netop præsenteret en blandet regnskabslandhandel for andet kvartal af 2019.

På toplinjen slår Amazon forventningerne. I april, maj og juni omsatte Amazon for 63,4 milliarder dollar svarende til knap 426 milliarder kroner.

Det svarer til en vækst på 20 procent sammenlignet med samme kvartal i 2018.

Dermed har Amazon formået at hæve væksten i omsætning, som var presset i forrige kvartal, hvor den 'kun' lød på 16,8 procent, hvilket var det laveste i fire år.

Amazons overskud lider dog under høje investeringer i kvartalet, men det opvejes af en særdeles lukrativ cloud-forretning i form af Amazon Web Services (AWS).

Det fremgår af Amazons kvartalsregnskab, der netop er blevet offentliggjort efter det amerikanske marked lukkede torsdag.

13 procent af omsætningen kommer fra AWS

AWS er i dag Amazons mest lukrative forretningsområde.

Samlet omsatte cloud-forretningen for 8,38 milliarder dollar svarende til 56 milliarder kroner i kvartalet.

Det svarer til 13 procent af Amazons totale omsætning.

AWS kan samtidig rapportere en omsætningsvækst på 37 procent, der dog er et fald på fire procent sammenlignet med første kvartal.

Det lille fald i væksten bekræfter ifølge CNBC analytikernes vurdering af, at Microsoft med cloud-tjenesten Azure haler ind på AWS.

Læs mere om Microsofts seneste kvartalsregnskab her: Microsoft udsender historisk regnskab: Nu er Windows og Office ikke længere de primære vækstmotorer

Det er dog stadig en høj vækst, AWS formår at opretholde, bemærker en analytiker over for CNBC.

"AWS har draget fordel af at være først på cloud-markedet og har opretholdt en høj vækst over de sidste to år. Der er få forretningsmodeller i denne skala, der stadig vokser med 38 procent om året," lyder vurderingen fra en analytiker fra KeyBanc Capital Markets.

AWS fortsætter samtidig med at være en profitmotor for Amazon.

I andet kvartal genererede AWS 2,12 milliarder dollar svarende til omkring 14 milliarder i driftsindtægt, hvilket samtidig udgjorde over halvdelen af Amazons samlede driftsindtægt på 3,1 milliarder dollar.

Investeringer for over fem milliarder

Amazon har i andet kvartal postet over fem milliarder kroner i blandt andet optimering af dets varehuse og leveringsinfrastruktur som del af planen om som standard at kunne levere pakker den samme dag til dets Prime-medlemmer.

Analytikere vurderer overfor CNBC, at de korte leveringstider vil lede til flere online køb hos Amazon og en højere omsætning.

De store investeringer i infrastrukturen er dog gået ud over overskuddet, som ikke lever op til forventningerne.

Amazons nettooverskud på 2,6 milliarder dollar svarende til lidt over 17 milliarder kroner er det laveste siden andet kvartal af 2018. Dermed er der ifølge CNBC blevet sat en stopper for Amazons rekordoverskud, som har stået på i de seneste fire kvartaler.

Læs også: Hård duel på cloud-markedet: Sådan klarer public cloud-giganterne sig

De massive investeringer vil dog betale sig af ifølge Amazons direktør.

CEO Jeff Bezos udtalte i forbindelse med regnskabet, at de store investeringer har resulteret i en positiv feedback og øget salgsvækst.

"Gratis endagsleveringer er nu tilgængeligt for Prime-medlemmer på mere end 10 millioner ting, og vi er kun lige ved at begynde," lød det fra Jeff Bezos.

Læs også: Kommuner og regioner har droppet AWS i stor aftale - nu svarer selskabet igen: Her er alle svarene fra AWS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere