Artikel top billede

Trods hård konkurrence fra Microsoft Azure: AWS vokser med 37 procent

Amazon leverer en solid toplinje, mens Amazon Web Services fortsætter med at levere gode resultater. Profitten kan dog ikke følge med i samme tempo. Her er forklaringen.

Verdens største online markedsplads, Amazon, har netop præsenteret en blandet regnskabslandhandel for andet kvartal af 2019.

På toplinjen slår Amazon forventningerne. I april, maj og juni omsatte Amazon for 63,4 milliarder dollar svarende til knap 426 milliarder kroner.

Det svarer til en vækst på 20 procent sammenlignet med samme kvartal i 2018.

Dermed har Amazon formået at hæve væksten i omsætning, som var presset i forrige kvartal, hvor den 'kun' lød på 16,8 procent, hvilket var det laveste i fire år.

Amazons overskud lider dog under høje investeringer i kvartalet, men det opvejes af en særdeles lukrativ cloud-forretning i form af Amazon Web Services (AWS).

Det fremgår af Amazons kvartalsregnskab, der netop er blevet offentliggjort efter det amerikanske marked lukkede torsdag.

13 procent af omsætningen kommer fra AWS

AWS er i dag Amazons mest lukrative forretningsområde.

Samlet omsatte cloud-forretningen for 8,38 milliarder dollar svarende til 56 milliarder kroner i kvartalet.

Det svarer til 13 procent af Amazons totale omsætning.

AWS kan samtidig rapportere en omsætningsvækst på 37 procent, der dog er et fald på fire procent sammenlignet med første kvartal.

Det lille fald i væksten bekræfter ifølge CNBC analytikernes vurdering af, at Microsoft med cloud-tjenesten Azure haler ind på AWS.

Læs mere om Microsofts seneste kvartalsregnskab her: Microsoft udsender historisk regnskab: Nu er Windows og Office ikke længere de primære vækstmotorer

Det er dog stadig en høj vækst, AWS formår at opretholde, bemærker en analytiker over for CNBC.

"AWS har draget fordel af at være først på cloud-markedet og har opretholdt en høj vækst over de sidste to år. Der er få forretningsmodeller i denne skala, der stadig vokser med 38 procent om året," lyder vurderingen fra en analytiker fra KeyBanc Capital Markets.

AWS fortsætter samtidig med at være en profitmotor for Amazon.

I andet kvartal genererede AWS 2,12 milliarder dollar svarende til omkring 14 milliarder i driftsindtægt, hvilket samtidig udgjorde over halvdelen af Amazons samlede driftsindtægt på 3,1 milliarder dollar.

Investeringer for over fem milliarder

Amazon har i andet kvartal postet over fem milliarder kroner i blandt andet optimering af dets varehuse og leveringsinfrastruktur som del af planen om som standard at kunne levere pakker den samme dag til dets Prime-medlemmer.

Analytikere vurderer overfor CNBC, at de korte leveringstider vil lede til flere online køb hos Amazon og en højere omsætning.

De store investeringer i infrastrukturen er dog gået ud over overskuddet, som ikke lever op til forventningerne.

Amazons nettooverskud på 2,6 milliarder dollar svarende til lidt over 17 milliarder kroner er det laveste siden andet kvartal af 2018. Dermed er der ifølge CNBC blevet sat en stopper for Amazons rekordoverskud, som har stået på i de seneste fire kvartaler.

Læs også: Hård duel på cloud-markedet: Sådan klarer public cloud-giganterne sig

De massive investeringer vil dog betale sig af ifølge Amazons direktør.

CEO Jeff Bezos udtalte i forbindelse med regnskabet, at de store investeringer har resulteret i en positiv feedback og øget salgsvækst.

"Gratis endagsleveringer er nu tilgængeligt for Prime-medlemmer på mere end 10 millioner ting, og vi er kun lige ved at begynde," lød det fra Jeff Bezos.

Læs også: Kommuner og regioner har droppet AWS i stor aftale - nu svarer selskabet igen: Her er alle svarene fra AWS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje