Artikel top billede

Mere end 100 millioner bankkunder ramt i kæmpe hackerangreb: Kan koste banken over én milliard kroner

En amerikansk bank har fået stjålet fortrolige oplysninger på 100 millioner kunder efter et stort hackerangreb ramt selskabet mandag.

Et hackerangreb på den amerikanske bank Capital One har givet en hacker adgang til 100 millioner amerikanere og seks millioner canadiers navne, adresser, personnumre og bankoplysninger.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet blev opdaget tidligere på måneden og polititet mistænker en 33-årig amerikaner ved navn Paige Thompson for at stå bag.

140.000 af de ramte har fået stjålet deres personnumre mens 80.000 af de kompromiterede kunder har fået stjålet deres bankoplysninger.

Læs også: Dansk Hydro-direktør efter hacker-angreb: "Vi løber rundt med USB-stik fra computer til computer for at flytte informationer rundt i forsyningskæden"

For bankens canadiske kunder, er der til gengæld tale om én million personnumre, der er blevet stjået fra Capital One.

Paige Thompson delte efterfølgende de stjålne oplysninger på platformen GitHub. Her blev en anden bruger opmærksom på opslaget og kontaktede politiet for at anmelde hacket.

Den amerikanske bank blev hacket mellem 12. marts og 17. juli, hvor man altså opdagede lækket og fik standset det, skriver Reuters.

Læs også: Hacker roser ny sikkerhedsfunktion til iPhone: Men den kommer ikke uden en pris

Capital One har allerede anslået at det omfattende hackerangreb kommer til at koste banken mellem 100 og 150 millioner dollar alene i 2019.

I danske kroner svarer det til mellem 670 millioner og én milliard kroner.

Udgifterne dækker blandt andet over overvågning af bankoplysningerne og juridisk bistand til de implicerede.

Læs også: “Hackerne hacker ikke – de logger ind”: Her er de tre største it-sikkerhedstrusler, du skal være opmærksom på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.