Artikel top billede

(Foto: Libra)

Facebook skaber usikkerhed om ny kryptovaluta: Libra kan ende i graven inden lancering

Facebook annoncerede i juni planerne om en ny kryptovaluta kaldet Libra. Men efter hård modstand fra politisk hold kan det ende med, at projektet aldrig bliver realiseret, oplyser selskabet.

Efter Facebook i juni kunne offentliggøre nyheden om, at selskabet var på vej med en ny kryptovaluta, har verdens største sociale medie mødt massiv modstand.

Det har skabt usikkerhed om, hvorledes kryptovalutaen ved navn Libra overhovedet kommer til at blive en realitet.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

I Facebooks seneste kvartalsregnskab skriver selskabet, at den digitale valuta er sat til at blive lanceret i 2020, men at der er nogle faktorer, som kan forhindre det i at ske.

Læs mere om Libra her: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet

Selskabet oplyser, at det ikke kan garanteres, "at Libra og beslægtede produkter og services, vil blive gjort tilgængeligt inden for den nærmeste fremtid eller overhovedet," sådan lyder udmeldingen fra Facebook ifølge mediet.

Yderligere skriver det sociale medie, at selskabet ikke har signifikant erfaring med digitale valutaer eller blockchain-teknologi, hvilket kan have en effekt på selskabets evne til at udvikle og markedsføre de produkter.

Det har haglet ned med kritik over Facebooks nye satsning fra blandt andet den finansielle verden og den amerikanske regering.

Læs mere her:Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"

Modstanden, Facebook har mødt, anerkendes også i regnskabet under sektionen om, hvilke udfordringer der kan hindre lanceringen af Libra.

Her oplyses der, at Facebook regner med, at den modstand vil fortsætte.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere