Artikel top billede

Foto: Niels de Boissezon

Samsungs overskud halveret: Kunderne vil have billigere smartphones

En handelskonflikt med Japan og en faldende efterspørgsel efter de allerdyreste smartphones har fået overskuddet til at falde hos Samsung.

Den koreanske elektronikgigant Samsung fik halveret sit overskud i årets andet kvartal.

Det viser selskabets seneste kvartalsregnskab ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge regnskabet faldt overskuddet med hele 56 procent, mens selskabet omsætning gik fire procent tilbage.

Dropper dyre telefoner

En del af årsagen skyldes ifølge techmediet The Verge, at kunderne tilsynelandende har mistet en del af interessen for selskabets dyreste og normalt mest profitable smartphones.

Samsung har ifølge mediet således oplevet en aftagende efterspørgsel efter topmodeller, som den Samsung Galaxy 10, der blev lanceret i starten af året.

Læs også: Samsung lancerer lovende stjernetelefoner: Mød Galaxy S10 – i alle dennes vilde varianter

Til gengæld har Samsung oplevet en solid efterspørgsel efter mellemklassetelefoner som Galaxy A50 og A70.

Den udviklet har haft den konsekvens, at omsætningen for Samsungs smartphone-division er steget med otte procent, mens overskuddet faldt med 42 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Producerer for mange chips

Derudover har Samsung ifølge Reuters også været ramt af en overproduktion af hukommelseschips.

Forklaringen på det skal blandt andet findes i en eskalerende handelskonflikt mellem Japan og Sydkorea.

Derudover er Samsung ifølge Reuters også blevet ramt af konsekvenserne af den aktuelle handelskrig mellem Kina og USA, hvilket blandt andet skyldes, at den kinesiske elektronikproducent Huawei er en Samsungs helt store kunder.

Læs også: Samsung hårdt ramt af sanktioner mod Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.