Artikel top billede

En ud af tre virksomheder har stadig Windows XP-systemer i spil: "Antallet af sårbare maskiner er alarmerende"

En undersøgelse fra it-virksomheden Spiceworks viser, at det ældgamle styresystem fra Microsoft stadig bliver bredt anvendt. Et alarmerende tal, mener selskabet.

Næsten en tredjedel af virksomhederne i Europa og Nordamerika har stadigvæk Windows XP maskiner sluttet til netværket, viser ny undersøgelse fra it-selskabet Spiceworks.

Det er til trods for, at systemsoftwaren stammer helt tilbage til 2002, og at Microsoft officielt trak stikket til styresystemet i 2014.

I undersøgelsens rapport noterer Spiceworks, at antallet af virksomheder med forældede og derfor sårbare enheder er ’alarmerende’.

Windows XP benyttes stadigvæk i såkaldte embedded-systemer eller til at afvikle legacy-software, som ikke kan køre på nyere systemer. Igennem de sidste to år er antallet af virksomheder med aktive Windows XP-systemer dog dalet fra 42 til 32 procent.

Se også: Om få dage er det slut med en række versioner af Windows 10: Sendes på pension af Microsoft

Windows 7 fører - selvom løbet snart er kørt

Af rapporten fremgår det, at det ikke er Microsofts nyeste version af Windows, der er mest udbredt.

Blandt de 500 adspurgte virksomheder benytter 79 procent stadigvæk Windows 7, mens mindst en Windows 10 enhed er at finde i 78 procent af selskaberne.

Microsofts officielle understøttelse af Windows 7-styresystemet står til at udløbe 14. januar 2020, hvorfor Spiceworks frygter, at der efter den dato vil være langt flere sårbare systemer at bekymre sig for.

Blandt de adspurgte virksomheder der benytter Windows 7-systemer, at 67 procent vil afvikle de outdatede maskiner inden deadlinen i januar 2020. 25 procent forudser dog, at deres Windows 7-systemer først vil blive opdateret på et senere tidspunkt.

Selvom Windows XP ikke længere blev serviceret udgav Microsoft tidligere på året en hasteopdatering til systemsoftwaren for at adressere en kritisk sårbarhed, der kan udnyttes til angreb som minder om ’WannaCry’-ransomware angrebene fra 2017.

Læs mere her: Microsoft slår alarm: Disse Windows-versioner skal opdateres nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere