Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Telia-topchef melder sin fratrædelse / Facebook og Instagram igennem globalt nedbrud / Alliance gør Nets til en af de største spillere i Polen / Elon Musks bore-virksomhed får kinesisk debut

Morgen-briefing: Telia-topchef melder sin fratrædelse / Facebook og Instagram igennem globalt nedbrud / Alliance gør Nets til en af de største spillere i Polen / Elon Musks bore-virksomhed får kinesisk debut

Telia-topchef melder, at han træder af

Administrerende direktør og præsident i Telia Company, Johan Dennelind, meddeler 4. august 2019, at han opsiger sin stilling i løbet af 2020.

Selskabet oplyser i en pressemeddelelse at det eksakte tidspunkt for Johans Dennelind fratrædelse afhænger af, hvornår hans afløser vil blive fundet. Denne søgen er sat i gang øjeblikkeligt, lyder det.

Johan Denneling har været administrerende direktør og præsident i Telia Company siden september 2013.

” Det har været en stor ære at være præsident og CEO for Telia Company, en af Sveriges ældste og største virksomheder. Igennem de seneste år har jeg, sammen med bestyrelsen og mit team, implementeret en transformation af og kursskifte for Telia til en virksomhed, som er velpositioneret og ekviperet til at møde fremtiden,” siger han.

Facebook og Instagram igennem globalt nedbrud

Igennem søndag 4. august melder brugere kloden over om nedbrud i Facebook to sociale medier, Facebook og Instagram.

Brugere fra både USA, Canada, Australien og dele af Asien melder om problemer med at koble sig på eller at dele statusopdateringer, billeder og videoer på populære sociale platforme.

Nedbruddet debuterede klokken 15.30 dansk tid ifølge Cnet.

Nedetiden har ifølge Techcrunch fået brugerne til at søge mod Twitter, hvor hashtags som #instagramdown og #facebookdown nu trender.

Alliance gør Nets til en af de største spillere i Polen

En strategisk alliance mellem nordiske Nets og den polske betalingstjeneste Przelewy24 er blevet godkendt af de polske myndigheder. Det skriver dagbladet Børsen.

Den nye alliance gør, at de to selskaber samles som et fælles selskab, som blandt andet tilbyder tjenesterDotpay/ecard.

Nets bliver hovedaktionær i selskabet, som nu bliver en af Polens største leverandører af online-betalingsløsninger.

Elon Musks bore-virksomhed får kinesisk debut

Tech-entreprenør Elon Musk vil til at grave tunneller i den kinesiske undergrund med sit selskab ’The Boring Company’.

I et tweet fortæller han, at der i august måned vil blive opført en kinesisk afdeling af selskabet i forbindelse med en forretningsrejse til World Artificial Conference i Shanghai.

The Boring Company er Musk bud på en ny form for infrastruktur hvor højhastighedstunneller skal bringe mennesker, varer samt biler hastigt frem og under byernes færdsel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere