Artikel top billede

Google vil tage sig betalt for at foreslå alternative søgemaskiner på Android-smartphones

I EU vil Google fremover tillade, at andre søgemaskiner end Googles egen dukker op som standard på Android-enheder. Det vil Google tage sig betalt for.

Konkurrerende søgemaskiner til Googles egen søgemaskine vil fremover kunne dukke op som standard-søgemaskinen på Android-enheder indenfor EU.

Alternative søgemaskiner vil til gengæld skulle betale for at blive en af de tilgængelige muligheder for Android-brugerne, skriver selskabet på en blog-hjemmeside.

Prisen for den fremhævede plads i Android-styresystemet vil afgøres ved auktioner, hvor ’Google Search’-konkurrenter kan søge om at deltage.

Google tillader i forvejen, at alternative søgemaskiner benyttes i Android, det er dog en ændring, som først kan foretages, når en enhed er sat op. Den nye indstilling vil fremover dukke op, når en ny enhed tages i brug.

Ændringerne vil træde i kraft fra starten af 2020.

De nye retningslinjer kommer for at imødekomme krav fra den europæiske kommission om ikke at forvride konkurrence på mobile platforme.

Søgegiganten blev i 2018 straffet for konkurrenceforvridende adfærd med en rekordbøde på 32 milliarder kroner.

Google har efterfølgende appelleret dommen og meddelt, at en stribe ændringer er på vej til indrette styresystemet efter dommen.

Læs også: EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere