Artikel top billede

Google vil tage sig betalt for at foreslå alternative søgemaskiner på Android-smartphones

I EU vil Google fremover tillade, at andre søgemaskiner end Googles egen dukker op som standard på Android-enheder. Det vil Google tage sig betalt for.

Konkurrerende søgemaskiner til Googles egen søgemaskine vil fremover kunne dukke op som standard-søgemaskinen på Android-enheder indenfor EU.

Alternative søgemaskiner vil til gengæld skulle betale for at blive en af de tilgængelige muligheder for Android-brugerne, skriver selskabet på en blog-hjemmeside.

Prisen for den fremhævede plads i Android-styresystemet vil afgøres ved auktioner, hvor ’Google Search’-konkurrenter kan søge om at deltage.

Google tillader i forvejen, at alternative søgemaskiner benyttes i Android, det er dog en ændring, som først kan foretages, når en enhed er sat op. Den nye indstilling vil fremover dukke op, når en ny enhed tages i brug.

Ændringerne vil træde i kraft fra starten af 2020.

De nye retningslinjer kommer for at imødekomme krav fra den europæiske kommission om ikke at forvride konkurrence på mobile platforme.

Søgegiganten blev i 2018 straffet for konkurrenceforvridende adfærd med en rekordbøde på 32 milliarder kroner.

Google har efterfølgende appelleret dommen og meddelt, at en stribe ændringer er på vej til indrette styresystemet efter dommen.

Læs også: EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere