Artikel top billede

Kontroversielt internetforum for højreradikale er smidt af internettet for anden gang efter masseskyderier

Internetforummet 8chan, der har været mødested for højrefløjsekstremister, er røget af internettet for anden gang på en dag. Det sker efter, at hjemmesidens nye leverandør har trukket tæppet væk under forummet.

Det kontroversielle internetforum 8chan er igen blevet smidt af internettet.

Siden har kortvarigt været oppe at køre, efter den gik i sort om morgenen 5. august, da DDoS-beskyttelsesvirksomheden Cloudflare droppede 8chan som kunde.

Efterfølgende skiftede 8chan underleverandør til konkurrenten Bitmitigate, der slår sig op på ikke at diskriminere blandt kunderne.

Det skriver New York Times.

Men nu er siden altså offline igen. Det sker efter selskabet Voxility, der leverer it-infrastruktur, har lukket ned for Bitimigate, som er underudbyder for selskabet, der beskytter mod DSoS-angreb.

Det har gjort hjemmesiden modtagelig overfor simple hackerangreb.

Voxility blev hurtigt gjort opmærksom på af internetbrugere, at de indirekte støttede 8chan, hvilket fik selskabet til reagere promte.

Læs mere om forummet her: Cloudfare lukker omstridt internetforum ovenpå amerikansk masseskyderi

Internetforummet har fungeret som mødested for højrefløjsekstremister de sidste par måneder. Det er også på siden, at tre nylige masseskyderier er blevet annonceret.

Det drejer sig om moske-angrebet i Christchurch, New Zealand, synagoge-angrebet i Poway, USA og nu masseskyderiet i El Paso, USA.

Det sidstnævnte attentat fandt sted 3. august.

Angrebet kostede 22 mennesker livet og sårede 24. Dermed er angrebet det ottende værste masseskyderi i nyere tid i USA.

Før skyderiet i El Paso florerede et manifest på 8chan, der beskrev motiverne for attentatet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere






Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.