Artikel top billede

Kontroversielt internetforum for højreradikale er smidt af internettet for anden gang efter masseskyderier

Internetforummet 8chan, der har været mødested for højrefløjsekstremister, er røget af internettet for anden gang på en dag. Det sker efter, at hjemmesidens nye leverandør har trukket tæppet væk under forummet.

Det kontroversielle internetforum 8chan er igen blevet smidt af internettet.

Siden har kortvarigt været oppe at køre, efter den gik i sort om morgenen 5. august, da DDoS-beskyttelsesvirksomheden Cloudflare droppede 8chan som kunde.

Efterfølgende skiftede 8chan underleverandør til konkurrenten Bitmitigate, der slår sig op på ikke at diskriminere blandt kunderne.

Det skriver New York Times.

Men nu er siden altså offline igen. Det sker efter selskabet Voxility, der leverer it-infrastruktur, har lukket ned for Bitimigate, som er underudbyder for selskabet, der beskytter mod DSoS-angreb.

Det har gjort hjemmesiden modtagelig overfor simple hackerangreb.

Voxility blev hurtigt gjort opmærksom på af internetbrugere, at de indirekte støttede 8chan, hvilket fik selskabet til reagere promte.

Læs mere om forummet her: Cloudfare lukker omstridt internetforum ovenpå amerikansk masseskyderi

Internetforummet har fungeret som mødested for højrefløjsekstremister de sidste par måneder. Det er også på siden, at tre nylige masseskyderier er blevet annonceret.

Det drejer sig om moske-angrebet i Christchurch, New Zealand, synagoge-angrebet i Poway, USA og nu masseskyderiet i El Paso, USA.

Det sidstnævnte attentat fandt sted 3. august.

Angrebet kostede 22 mennesker livet og sårede 24. Dermed er angrebet det ottende værste masseskyderi i nyere tid i USA.

Før skyderiet i El Paso florerede et manifest på 8chan, der beskrev motiverne for attentatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere