Artikel top billede

Kontroversielt internetforum for højreradikale er smidt af internettet for anden gang efter masseskyderier

Internetforummet 8chan, der har været mødested for højrefløjsekstremister, er røget af internettet for anden gang på en dag. Det sker efter, at hjemmesidens nye leverandør har trukket tæppet væk under forummet.

Det kontroversielle internetforum 8chan er igen blevet smidt af internettet.

Siden har kortvarigt været oppe at køre, efter den gik i sort om morgenen 5. august, da DDoS-beskyttelsesvirksomheden Cloudflare droppede 8chan som kunde.

Efterfølgende skiftede 8chan underleverandør til konkurrenten Bitmitigate, der slår sig op på ikke at diskriminere blandt kunderne.

Det skriver New York Times.

Men nu er siden altså offline igen. Det sker efter selskabet Voxility, der leverer it-infrastruktur, har lukket ned for Bitimigate, som er underudbyder for selskabet, der beskytter mod DSoS-angreb.

Det har gjort hjemmesiden modtagelig overfor simple hackerangreb.

Voxility blev hurtigt gjort opmærksom på af internetbrugere, at de indirekte støttede 8chan, hvilket fik selskabet til reagere promte.

Læs mere om forummet her: Cloudfare lukker omstridt internetforum ovenpå amerikansk masseskyderi

Internetforummet har fungeret som mødested for højrefløjsekstremister de sidste par måneder. Det er også på siden, at tre nylige masseskyderier er blevet annonceret.

Det drejer sig om moske-angrebet i Christchurch, New Zealand, synagoge-angrebet i Poway, USA og nu masseskyderiet i El Paso, USA.

Det sidstnævnte attentat fandt sted 3. august.

Angrebet kostede 22 mennesker livet og sårede 24. Dermed er angrebet det ottende værste masseskyderi i nyere tid i USA.

Før skyderiet i El Paso florerede et manifest på 8chan, der beskrev motiverne for attentatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere