Artikel top billede

Vi tester CPU'en, som ikke må fejle for Intel: Den 10. generations Core-processor

En ny arkitektur, en ny procesteknik og en ny grafikchip. Meget er nyt i Intels vigtigste processor-lancering i flere år. Første test viser, at meget er lykkedes men der også er plads til forbedring.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se, hvorfor Intels nye CPU-lancering er så afgørende for Intel
  • Se om forventningerne indfries
  • Se hvor store fremskridt der er sket i forhold til tidligere generationer
1.007
5:15 min
Lanceringen af Intels ’Ice Lake’ processorer er den vigtigste chip-lancering fra Intel i mange år.

Efter teknologisk at have ligget underdrejet i flere år, har producenten kun budt på marginale forbedringer i deres Core-processorer. Arkitekturen er der nærmest ikke pillet ved, og fremstillingsmetoden har været den samme 14nm procesteknik siden 2014.

Det gør, at Intel ikke længere står så overlegent i branchen, hvor konkurrence fra den evige rival, AMD, er skærpet, mens aktører fra mobilverdenen, som Qualcomm, forsøger at trænge sig ind på Intels hjemmebane.

Intel har dog et længe ventet svar til udfordrerne her til efteråret. Den 10. generation af Core processorer markerer sig ved at byde på masser af nyheder: Ny arkitektur, nye procesteknik og ny grafikchip – altså nyheder på alle de områder, hvor Intel har halet efter.

Læs også: AMD ude med vild processor-kollektion: Banker Intel på prisen og ydelsen

De første processorer med jubilæums-generationene er tiltænkt en begrænset, men populær, luns af laptop-segmentet: De tynde og lette laptops med processorer, der trækker alt fra 9 til 28 watt.

Det er den slags, som man kan forvente at finde i alt fra slanke hybrid-enheder som Microsofts Surface Pro op til stærke maskiner som Apples Macbook Pro.

En test af den nye generation er på sin plads.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter