Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nokia: Det her bliver den største 5G-auktion nogensinde / Bank gemte kundernes PIN-koder i logfiler – nu skal de skiftes / Flyselskab indrømmer: Vi videoovervåger passagerer / Snapchat forbereder sig på milliardinvestering i AR

Nokia: Det her bliver den største 5G-auktion nogensinde / Bank gemte kundernes PIN-koder i logfiler – nu skal de skiftes / Flyselskab indrømmer: Vi videoovervåger passagerer / Snapchat forbereder sig på milliardinvestering i AR

Nokia: Det her bliver den største 5G-auktion nogensinde
Den finske netværksudbyder, Nokia Oyj, forventer, at Brasilien vil danne ramme om klodens største 5G-auktion nogensinde.

Det skriver Reuters.

Nokias sydamerikanske CTO, Wilson Cardoso, fortæller i et interview, at der er politisk vilje i Brasilien til at udbyde brede mængder 5G-spektrum i første kvartal 2020.

Både 700 MHz, 2,3 GHz, 3,6 GHz og 26 GHz kan komme i spil, hvilket ifølge Wilson Cardoso, vil gøre udbuddet til klodens største 5G-auktion nogensinde.

Nokia har i forvejen det brasilianske marked i sigte, efter i partnerskab med uruguayanske Antel at have udrullet et 5G-netværk i nabolandet.

Bank gemte kundernes PIN-koder i logfiler – nu skal de skiftes

Næsten en halv million bankkunder hos den britiske bank Monzo skal skifte PIN-kode til deres betalingskort.

Det fremgår af en besked, som banken i øjeblikket sender ud til deres kunder, hvori banken indrømmer, at PIN-koder er blevet gemt som tekst i logfiler. Det skriver The Register.

Omkring 100 Monzo-ansatte har haft adgang til logfilerne, som hovedsageligt var krypterede, men som dusinvis af ansatte efterfølgende har haft mulighed for at dekryptere.

Monzo understreger, at ingen ud over bankens ansatte har fået adgang til PIN-koderne.

Flyselskab indrømmer: Vi videoovervåger passagerer
Det Hong Kong baserede flyselskab Cathay Pacifics nye sikkerhedstiltag vækker bekymring.

I sin opdaterede retningslinjer for brug af personfølsomme data, indrømmer selskabet, at det har videoovervåget passagerer under selskabets flyvninger samt monitoreret deres brug af in-flight entertainment systemer (IFE).

Selskabet fortæller til CNBC at der kun er et enkelt overvågningskamera i selskabets fly, monteret tæt på døren til cockpit. ”Der er ingen overvågningskameraer i toiletterne,” understreger selskabet.

Nyheden kommer efter, at flere førende flyselskaber som blandt andre American Airlines, Singapore Airlines og Emirates investerer i IFE-systemer med indbyggede kameraer. Ingen af de tre selskaber har planer om at aktivere kameraerne lyder det.

Snapchat forbereder sig på milliardinvestering i AR

Den populære besked-app Snapchat vil satse yderligere på augmented reality.

I en virksomhedsmeddelelse oplyser selskabet bag tjenesten, Snap Inc., at det vil søge om en milliard dollar hos investorer, for at investere i mere medie-indhold, augmented reality og eventuelle opkøb af andre virksomheder.

Snap vil tilbyde konverterbare andele i selskabet for en milliard dollar, omkring 6,6 milliarder kroner, som fra 2026 kan konverteres til kontanter eller selskabsaktier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere