Artikel top billede

Facebook lider nederlag i sag om ansigtsgenkendelse

Facebook har forsøgt at få afvist et massesøgsmål omkring selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse - men uden held. Det sociale medie risikerer nu at modtage kæmpebøder.

Bekymringer omkring Facebooks teknologi til ansigtsgenkendelse er resulteret i et massesøgsmål mod tech-giganten.

Torsdag 8. august led Facebook et nederlag i retten, da det mislykkedes at få søgsmålet afvist.

Det skriver Bloomberg.

Sagsøgerne beskylder Facebook for krænkelse af privatlivet, da selskabet i 2011 gemte og indsamlede biometriske data såsom ansigtstræk på brugere fra Illinois uden samtykke.

Den sag skal sagsøgerne have lov til at køre, fastslår den føderale appelret fast i San Francisco.

Læs mere her: Nye detaljer om Facebooks milliardbøde: Facebook-brugere blev vildledt om ansigtsgenkendelse og fik misbrugt telefonnumre

Ifølge Illinois Biometric Privacy Act fra 2008 kan Facebook ende med at få bøder på 1000 til 5000 dollar for hver gang en brugers billede bruges uden personenes samtykke.

"Vi har altid oplyst vore brugere om teknologi til ansigtsgenkendelse og fortalt, at folk når som helst kan slå det til og fra," siger en talsmand fra Facebook til Bloomberg News.

Appellen har udskudt retssagen, der ellers skulle føres i juli 2018.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere