Artikel top billede

Nye detaljer om Facebooks milliardbøde: Facebook-brugere blev vildledt om ansigtsgenkendelse og fik misbrugt telefonnumre

Annoncører har haft adgang til de telefonnumre, som Facebook-brugere har oplyst i forbindelse selskabets brug af to-faktor-sikkerhed. Sådan lyder anklagerne fra den amerikanske konkurrencemyndighed FTC, der stanger en straf på 33 milliarder kroner ud til Facebook.

Facebook har vildledt sine brugere om både ansigtsgenkendelse og brugen af deres telefonnumre.

Det vil den amerikanske konkurrence- og forbrugermyndighed Federal Trade Commission offentliggøre senere på dagen, som led i et forlig, som FTC har indgået med Facebook.

Det skriver Washington Post.

I sidste uge kom det frem, at myndigheden er blevet enige med Facebook om, at selskabet som straf for en række privacy-skandaler skal betale 33 milliarder kroner (fem milliarder dollar).

Læs også:Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Kritik af to-faktor-sikkerhed

Indholdet i aftalen mellem de to parter er stadigvæk ikke blevet offentliggjort, men det ventes, at FTC vil fremlægge den i løbet af onsdagen.

Washington Post kan dog allerede nu fortælle, at FTC har været stærkt kritiske overfor Facebooks implementering af to-faktor-sikkerheden.

To-faktor-sikkerheden fungerer ved, at brugerne får tilsendt en sms-besked med et engangs-password, når de logger på siden.

Men ifølge avisen har visse annoncører haft mulighed for at få adgang til telefonnumrene og misbruge oplysningerne, uden at brugerne har været klar over det.

Problemer med ansigtsgenkendelse

Derudover vil FTC også argumentere for, at Facebook ikke i tilstrækkelig grad har gjort brugerne opmærksomme på, at de kan slå en ansigtsgenkendelsesfunktion fra, der gør det muligt automatisk at foreslå billeder og tagge dem for brugeren.

Læs også: Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter

Ifølge Washington Post betyder forliget også, at Facebook vil blive tvunget til i hidtil uset omfang at skulle underlægges regulering af de amerikanske myndigheder.

Eksempelvis skal Facebook nedsætte en særlig komite i sin bestyrelse, der løbende skal godkende Facebooks behandling af brugerdata.

Facebooks straf er den hårdeste i FTC’s historie, men alligevel steg Facebooks aktiekurs umiddelbart efter, at nyheden om straffens størrelse blev lækket, hvilket antyder, at aktiemarkeder havde forventet en endnu højere straf.

Læs også:
Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere