Artikel top billede

Nye detaljer om Facebooks milliardbøde: Facebook-brugere blev vildledt om ansigtsgenkendelse og fik misbrugt telefonnumre

Annoncører har haft adgang til de telefonnumre, som Facebook-brugere har oplyst i forbindelse selskabets brug af to-faktor-sikkerhed. Sådan lyder anklagerne fra den amerikanske konkurrencemyndighed FTC, der stanger en straf på 33 milliarder kroner ud til Facebook.

Facebook har vildledt sine brugere om både ansigtsgenkendelse og brugen af deres telefonnumre.

Det vil den amerikanske konkurrence- og forbrugermyndighed Federal Trade Commission offentliggøre senere på dagen, som led i et forlig, som FTC har indgået med Facebook.

Det skriver Washington Post.

I sidste uge kom det frem, at myndigheden er blevet enige med Facebook om, at selskabet som straf for en række privacy-skandaler skal betale 33 milliarder kroner (fem milliarder dollar).

Læs også:Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Kritik af to-faktor-sikkerhed

Indholdet i aftalen mellem de to parter er stadigvæk ikke blevet offentliggjort, men det ventes, at FTC vil fremlægge den i løbet af onsdagen.

Washington Post kan dog allerede nu fortælle, at FTC har været stærkt kritiske overfor Facebooks implementering af to-faktor-sikkerheden.

To-faktor-sikkerheden fungerer ved, at brugerne får tilsendt en sms-besked med et engangs-password, når de logger på siden.

Men ifølge avisen har visse annoncører haft mulighed for at få adgang til telefonnumrene og misbruge oplysningerne, uden at brugerne har været klar over det.

Problemer med ansigtsgenkendelse

Derudover vil FTC også argumentere for, at Facebook ikke i tilstrækkelig grad har gjort brugerne opmærksomme på, at de kan slå en ansigtsgenkendelsesfunktion fra, der gør det muligt automatisk at foreslå billeder og tagge dem for brugeren.

Læs også: Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter

Ifølge Washington Post betyder forliget også, at Facebook vil blive tvunget til i hidtil uset omfang at skulle underlægges regulering af de amerikanske myndigheder.

Eksempelvis skal Facebook nedsætte en særlig komite i sin bestyrelse, der løbende skal godkende Facebooks behandling af brugerdata.

Facebooks straf er den hårdeste i FTC’s historie, men alligevel steg Facebooks aktiekurs umiddelbart efter, at nyheden om straffens størrelse blev lækket, hvilket antyder, at aktiemarkeder havde forventet en endnu højere straf.

Læs også:
Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere