Artikel top billede

Nye detaljer om Facebooks milliardbøde: Facebook-brugere blev vildledt om ansigtsgenkendelse og fik misbrugt telefonnumre

Annoncører har haft adgang til de telefonnumre, som Facebook-brugere har oplyst i forbindelse selskabets brug af to-faktor-sikkerhed. Sådan lyder anklagerne fra den amerikanske konkurrencemyndighed FTC, der stanger en straf på 33 milliarder kroner ud til Facebook.

Facebook har vildledt sine brugere om både ansigtsgenkendelse og brugen af deres telefonnumre.

Det vil den amerikanske konkurrence- og forbrugermyndighed Federal Trade Commission offentliggøre senere på dagen, som led i et forlig, som FTC har indgået med Facebook.

Det skriver Washington Post.

I sidste uge kom det frem, at myndigheden er blevet enige med Facebook om, at selskabet som straf for en række privacy-skandaler skal betale 33 milliarder kroner (fem milliarder dollar).

Læs også:Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Kritik af to-faktor-sikkerhed

Indholdet i aftalen mellem de to parter er stadigvæk ikke blevet offentliggjort, men det ventes, at FTC vil fremlægge den i løbet af onsdagen.

Washington Post kan dog allerede nu fortælle, at FTC har været stærkt kritiske overfor Facebooks implementering af to-faktor-sikkerheden.

To-faktor-sikkerheden fungerer ved, at brugerne får tilsendt en sms-besked med et engangs-password, når de logger på siden.

Men ifølge avisen har visse annoncører haft mulighed for at få adgang til telefonnumrene og misbruge oplysningerne, uden at brugerne har været klar over det.

Problemer med ansigtsgenkendelse

Derudover vil FTC også argumentere for, at Facebook ikke i tilstrækkelig grad har gjort brugerne opmærksomme på, at de kan slå en ansigtsgenkendelsesfunktion fra, der gør det muligt automatisk at foreslå billeder og tagge dem for brugeren.

Læs også: Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter

Ifølge Washington Post betyder forliget også, at Facebook vil blive tvunget til i hidtil uset omfang at skulle underlægges regulering af de amerikanske myndigheder.

Eksempelvis skal Facebook nedsætte en særlig komite i sin bestyrelse, der løbende skal godkende Facebooks behandling af brugerdata.

Facebooks straf er den hårdeste i FTC’s historie, men alligevel steg Facebooks aktiekurs umiddelbart efter, at nyheden om straffens størrelse blev lækket, hvilket antyder, at aktiemarkeder havde forventet en endnu højere straf.

Læs også:
Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.