Artikel top billede

Nye detaljer om Facebooks milliardbøde: Facebook-brugere blev vildledt om ansigtsgenkendelse og fik misbrugt telefonnumre

Annoncører har haft adgang til de telefonnumre, som Facebook-brugere har oplyst i forbindelse selskabets brug af to-faktor-sikkerhed. Sådan lyder anklagerne fra den amerikanske konkurrencemyndighed FTC, der stanger en straf på 33 milliarder kroner ud til Facebook.

Facebook har vildledt sine brugere om både ansigtsgenkendelse og brugen af deres telefonnumre.

Det vil den amerikanske konkurrence- og forbrugermyndighed Federal Trade Commission offentliggøre senere på dagen, som led i et forlig, som FTC har indgået med Facebook.

Det skriver Washington Post.

I sidste uge kom det frem, at myndigheden er blevet enige med Facebook om, at selskabet som straf for en række privacy-skandaler skal betale 33 milliarder kroner (fem milliarder dollar).

Læs også:Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Kritik af to-faktor-sikkerhed

Indholdet i aftalen mellem de to parter er stadigvæk ikke blevet offentliggjort, men det ventes, at FTC vil fremlægge den i løbet af onsdagen.

Washington Post kan dog allerede nu fortælle, at FTC har været stærkt kritiske overfor Facebooks implementering af to-faktor-sikkerheden.

To-faktor-sikkerheden fungerer ved, at brugerne får tilsendt en sms-besked med et engangs-password, når de logger på siden.

Men ifølge avisen har visse annoncører haft mulighed for at få adgang til telefonnumrene og misbruge oplysningerne, uden at brugerne har været klar over det.

Problemer med ansigtsgenkendelse

Derudover vil FTC også argumentere for, at Facebook ikke i tilstrækkelig grad har gjort brugerne opmærksomme på, at de kan slå en ansigtsgenkendelsesfunktion fra, der gør det muligt automatisk at foreslå billeder og tagge dem for brugeren.

Læs også: Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter

Ifølge Washington Post betyder forliget også, at Facebook vil blive tvunget til i hidtil uset omfang at skulle underlægges regulering af de amerikanske myndigheder.

Eksempelvis skal Facebook nedsætte en særlig komite i sin bestyrelse, der løbende skal godkende Facebooks behandling af brugerdata.

Facebooks straf er den hårdeste i FTC’s historie, men alligevel steg Facebooks aktiekurs umiddelbart efter, at nyheden om straffens størrelse blev lækket, hvilket antyder, at aktiemarkeder havde forventet en endnu højere straf.

Læs også:
Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere