Artikel top billede

Kina næsten klar med digital valuta efter fem års udvikling

Kina er på trapperne med sin egen digitale valuta, som ventes lanceret snart. Valutaen bliver langt mere kompleks en klassiske kryptovalutaer.

Kina er på trapperne med sin særlige digitale valuta, som landet har udviklet på i efterhånden fem år.

Det meddeler direktøren for det kineske betalingsministerium, Mu Changchun, skriver den kinesiske avis Shanghai Securities News.

Der bliver tale om en digital valuta - men ikke en kryptovaluta, da den kommende kinesiske valuta bliver baseret på en mere kompleks struktur end de volatile og ukontrollerede kryptovalutaer.

Således vil den kommende kinesiske valuta blive baseret på et såkaldt two-tier split delt mellem den kinesiske folkebank, der svarer til den danske Nationalbank, og de kommercialle banker.

Desuden vil den kommende kinesiske valuta ikke bliver totalt baseret på blockchain.

Det var oprindeligt planen, at valutaen skulle baseret totalt på blockchain, men kineserne har siden skiftet mening, da blockchain er for langsom at arbejde med for den kinesiske retail-sektor med millioner af samtidige spillere.

Derfor blev det beslyttet, at den kinesiske folkebank skulle sigte efter en bredere tilgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere