Artikel top billede

Kina næsten klar med digital valuta efter fem års udvikling

Kina er på trapperne med sin egen digitale valuta, som ventes lanceret snart. Valutaen bliver langt mere kompleks en klassiske kryptovalutaer.

Kina er på trapperne med sin særlige digitale valuta, som landet har udviklet på i efterhånden fem år.

Det meddeler direktøren for det kineske betalingsministerium, Mu Changchun, skriver den kinesiske avis Shanghai Securities News.

Der bliver tale om en digital valuta - men ikke en kryptovaluta, da den kommende kinesiske valuta bliver baseret på en mere kompleks struktur end de volatile og ukontrollerede kryptovalutaer.

Således vil den kommende kinesiske valuta blive baseret på et såkaldt two-tier split delt mellem den kinesiske folkebank, der svarer til den danske Nationalbank, og de kommercialle banker.

Desuden vil den kommende kinesiske valuta ikke bliver totalt baseret på blockchain.

Det var oprindeligt planen, at valutaen skulle baseret totalt på blockchain, men kineserne har siden skiftet mening, da blockchain er for langsom at arbejde med for den kinesiske retail-sektor med millioner af samtidige spillere.

Derfor blev det beslyttet, at den kinesiske folkebank skulle sigte efter en bredere tilgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere