Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sundhedsplatformen igen skyld i medicinkoks: Byttede rundt på stofskiftemedicin

It-systemet Sundhedsplaformen har endnu engang ført til problemer med medicinering af patienter i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Endnu engang er det omdiskuterede it-systemet Sundhedsplatformen havnet midt i en sag om fejlmedicinering.

Det udskældte system har nemlig byttet rundt på medicin til patienter med stoftskiftesygdomme.

Det skriver DR.

14 patienter i Region Sjælland og Region Hovedstaden har ifølge DR fået byttet rundt på de to lægmidler Eltroxin og Euthyrox, der begge er til patienter med lavt stofskifte.

Læs også: Kaotisk implementering af Sundhedsplatformen afsløret: "Skal patienten have amputeret det venstre ben eller det rigtige ben?"

De to lægemidler har ganske vist den samme virkning, men birkninger kan være forskellige.

"Der har tidligere været patienter, som klagede over, at de fik det dårligt, hvis de fik det ene præparat frem for det andet," fortæller Birte Nygaard, der er overlæge og klinisk lektor på Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital.

Udskældt system

Det amerikansk-udviklede it-system har været under massiv kritik for både at være for dyrt og lave fejl.

Læs også: Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder

Tidligere har det været fremme, at danske læger er blevet stillet over for spørgsmålet, om patinten skal have amputeret det venstre ben eller det rigtige ben?

Derudover har systemet være skyld i hundredevis af fejldoseringer af medicin til patienter i de to sjællandske regioner, hvor systemet bliver brugt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere