Artikel top billede

Sundhedsplatformen igen skyld i medicinkoks: Byttede rundt på stofskiftemedicin

It-systemet Sundhedsplaformen har endnu engang ført til problemer med medicinering af patienter i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Endnu engang er det omdiskuterede it-systemet Sundhedsplatformen havnet midt i en sag om fejlmedicinering.

Det udskældte system har nemlig byttet rundt på medicin til patienter med stoftskiftesygdomme.

Det skriver DR.

14 patienter i Region Sjælland og Region Hovedstaden har ifølge DR fået byttet rundt på de to lægmidler Eltroxin og Euthyrox, der begge er til patienter med lavt stofskifte.

Læs også: Kaotisk implementering af Sundhedsplatformen afsløret: "Skal patienten have amputeret det venstre ben eller det rigtige ben?"

De to lægemidler har ganske vist den samme virkning, men birkninger kan være forskellige.

"Der har tidligere været patienter, som klagede over, at de fik det dårligt, hvis de fik det ene præparat frem for det andet," fortæller Birte Nygaard, der er overlæge og klinisk lektor på Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital.

Udskældt system

Det amerikansk-udviklede it-system har været under massiv kritik for både at være for dyrt og lave fejl.

Læs også: Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder

Tidligere har det været fremme, at danske læger er blevet stillet over for spørgsmålet, om patinten skal have amputeret det venstre ben eller det rigtige ben?

Derudover har systemet være skyld i hundredevis af fejldoseringer af medicin til patienter i de to sjællandske regioner, hvor systemet bliver brugt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere