Artikel top billede

USA erklærer sig klar til at tvangs-opsplitte store tech-firmaer

USA er klar til at tvangs-opsplitte landets store tech-firmaer, hvis det viser sig, at deres størrelse skader konkurrencen. Stor gennemgang på trapperne.

USA er klar til at gribe ind og tvangs-opslitte de store tech-firmaer i mindre enheder.

Sådan lyder det fra den magtfulde formand for det amerikanske handels-kammer, U.S. Federal Trade Commission, Joseph Simons, skriver Bloomberg.

FTC søsætter i disse dage en stor gennemgang af tech-industrien i USA med fokus på konkurrence-situationen i de enkelte sektorer.

Han kalder det for ‘udfordrende’ at tvangs-opsplitte et selskab, men peger samtidig på, at tvangs-opsplitning kan være det rigtige at gøre, hvis en virksomhed er blevet så dominerende på et marked, at det skader konkurrencen.

“Det er ikke den perfekte løsning. Det bliver hurtigt noget rod. Men vi vil gøre det, hvis det er nødvendigt,” siger Joseph Simons ifølge mediet.

FTC har blandt andet Facebook i kikkerten. Facebook skal blandt andet undersøges for at have opkøbt konkurrerende virksomheder i stor stil for at mindske konkurrencen på markedet.

Facebook har i de senere år blandt andet købt Instagram og Whatsapp, der alle opererer på samme marked som Facebook.

Også Amazon og Google er i søgelyset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere