Artikel top billede

USA erklærer sig klar til at tvangs-opsplitte store tech-firmaer

USA er klar til at tvangs-opsplitte landets store tech-firmaer, hvis det viser sig, at deres størrelse skader konkurrencen. Stor gennemgang på trapperne.

USA er klar til at gribe ind og tvangs-opslitte de store tech-firmaer i mindre enheder.

Sådan lyder det fra den magtfulde formand for det amerikanske handels-kammer, U.S. Federal Trade Commission, Joseph Simons, skriver Bloomberg.

FTC søsætter i disse dage en stor gennemgang af tech-industrien i USA med fokus på konkurrence-situationen i de enkelte sektorer.

Han kalder det for ‘udfordrende’ at tvangs-opsplitte et selskab, men peger samtidig på, at tvangs-opsplitning kan være det rigtige at gøre, hvis en virksomhed er blevet så dominerende på et marked, at det skader konkurrencen.

“Det er ikke den perfekte løsning. Det bliver hurtigt noget rod. Men vi vil gøre det, hvis det er nødvendigt,” siger Joseph Simons ifølge mediet.

FTC har blandt andet Facebook i kikkerten. Facebook skal blandt andet undersøges for at have opkøbt konkurrerende virksomheder i stor stil for at mindske konkurrencen på markedet.

Facebook har i de senere år blandt andet købt Instagram og Whatsapp, der alle opererer på samme marked som Facebook.

Også Amazon og Google er i søgelyset.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere