Artikel top billede

USA erklærer sig klar til at tvangs-opsplitte store tech-firmaer

USA er klar til at tvangs-opsplitte landets store tech-firmaer, hvis det viser sig, at deres størrelse skader konkurrencen. Stor gennemgang på trapperne.

USA er klar til at gribe ind og tvangs-opslitte de store tech-firmaer i mindre enheder.

Sådan lyder det fra den magtfulde formand for det amerikanske handels-kammer, U.S. Federal Trade Commission, Joseph Simons, skriver Bloomberg.

FTC søsætter i disse dage en stor gennemgang af tech-industrien i USA med fokus på konkurrence-situationen i de enkelte sektorer.

Han kalder det for ‘udfordrende’ at tvangs-opsplitte et selskab, men peger samtidig på, at tvangs-opsplitning kan være det rigtige at gøre, hvis en virksomhed er blevet så dominerende på et marked, at det skader konkurrencen.

“Det er ikke den perfekte løsning. Det bliver hurtigt noget rod. Men vi vil gøre det, hvis det er nødvendigt,” siger Joseph Simons ifølge mediet.

FTC har blandt andet Facebook i kikkerten. Facebook skal blandt andet undersøges for at have opkøbt konkurrerende virksomheder i stor stil for at mindske konkurrencen på markedet.

Facebook har i de senere år blandt andet købt Instagram og Whatsapp, der alle opererer på samme marked som Facebook.

Også Amazon og Google er i søgelyset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere