Artikel top billede

USA erklærer sig klar til at tvangs-opsplitte store tech-firmaer

USA er klar til at tvangs-opsplitte landets store tech-firmaer, hvis det viser sig, at deres størrelse skader konkurrencen. Stor gennemgang på trapperne.

USA er klar til at gribe ind og tvangs-opslitte de store tech-firmaer i mindre enheder.

Sådan lyder det fra den magtfulde formand for det amerikanske handels-kammer, U.S. Federal Trade Commission, Joseph Simons, skriver Bloomberg.

FTC søsætter i disse dage en stor gennemgang af tech-industrien i USA med fokus på konkurrence-situationen i de enkelte sektorer.

Han kalder det for ‘udfordrende’ at tvangs-opsplitte et selskab, men peger samtidig på, at tvangs-opsplitning kan være det rigtige at gøre, hvis en virksomhed er blevet så dominerende på et marked, at det skader konkurrencen.

“Det er ikke den perfekte løsning. Det bliver hurtigt noget rod. Men vi vil gøre det, hvis det er nødvendigt,” siger Joseph Simons ifølge mediet.

FTC har blandt andet Facebook i kikkerten. Facebook skal blandt andet undersøges for at have opkøbt konkurrerende virksomheder i stor stil for at mindske konkurrencen på markedet.

Facebook har i de senere år blandt andet købt Instagram og Whatsapp, der alle opererer på samme marked som Facebook.

Også Amazon og Google er i søgelyset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.