Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Her er kravene til fremtidens it-løsninger i det offentlige

Sammen med 12 samarbejdspartnere har Digitaliseringsstyrelsen vedtaget et sæt nye krav til fremtidens offentlige selvbetjeningsløsninger. De nye krav erstatter Udviklingsvejledningen for god selvbetjening.

Det skal fortsat være både let og trygt for borgere og virksomheder at klare deres ærinder med det offentlige på nettet.

Derfor er det nødvendigt, at myndighedernes digitale løsninger levere gode brugeroplevelser og samtidig sikrer, at brugerne bliver vejledt korrekt.

Med de mål for øje har Digitaliseringsstyrelsen vedtaget en række krav til fremtidens offentlige selvbetjeningsløsninger og andre offentlige løsninger til digital kommunikation.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse.

Læs også: Computerworld afslører: Disse seks it-systemer står til at blive omfattet af den nye krigsregel

Tre kategorier

De nye krav er delt ind i tre kategorier:

  • Krav fra eksterne kilder
  • Krav som de statslige myndigheder, KL og Danske Regioner har udarbejdet i fællesskab
  • Krav, som alene omfatter digitale selvbetjeningsløsninger, der skal udstilles på portalerne Virk og borger.dk.
Du kan læse de specifikke krav for de tre kategorier her.

Læs også: Kommunalt it-projekt til halv milliard kroner udskydes på ubestemt tid: Genforhandlinger med Systematic i gang

Nye krav afløser gammel vejledning

De nye fælles krav erstatter Udviklingsvejledningen for god selvbetjening og henvender sig til offentlige myndigheder eller leverandører skal udvikle, videreudvikle eller anskaffe en digital løsning, som skal anvendes af borgere eller virksomheder til at kommunikere med kommuner, regioner eller statslige myndigheder.

Digitaliseringsstyrelsen har udarbejdet de nye krav i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, ATP, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Landbrugsstyrelsen, Familieretshuset, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Domstolsstyrelsen, Styrelsen for It og Læring, KL, Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen.

Læs også: Flere klager over KMD i Ligebehandlingsnævnet efter afsløring af KMD's hemmelige ansættelsesplan: Nyansatte i Danmark skulle være under 36