Dansk it-firma i fusion med kameraflagskib

Danske Imacon har pæn succes med at omstille sig fra scannermarkedet til markedet for digitale kamerabagstykker. Med et smukt plus på bundlinjen fusionerer selskabet nu med selskabet, der producerer kameraverdenens svar på Rolex-uret, svenske Hasselblad.

Danske Imacon har gennemført en stærk kovending fra store tab til det bedste overskud i flere år og har netop indgået ægteskab med firmaet Hasselblad, som er for kameraer, hvad Rolex er for ure.

Den hidtidige ejer af Imacon, den grafiske koncern Glunz & Jensen, har solgt Imacon til holdingselskabet Shriro Group, som igen ejer kameraselskabet Victor Hasselblad AB for cirka 100 millioner kroner.

Nu skal danskerne være med til at omstille det luksuriøse kamera-mærke til en digital fremtid. Det bliver med Imacons stifter og hidtidige direktør, Christian Poulsen, ved roret.

En del af det fine selskab

- Vi bliver nu en del af verdens fineste kameravirksomhed og skal være med til at gøre Hasselblad-kameraet digitalt. Det er da fantastisk, at nogle danskere får lov til det, lyder det entusiastisk fra den nyslåede Hasselblad-direktør.

Christian Poulsen kan ikke kun glæde sig over sin nye titel, men også over, at han kommer med en pæn medgift til det nye ægteskab.

I året forinden er det nemlig lykkedes at omstille Imacon fra fokuset på et stadig mere konkurrencepræget scanner-marked til at blive en af de ledende spillere inden for digitale kamerabagstykker, blandt andet til de fornemme analoge Hasselblad-kameraer.

Imacon tjente 11, 6 millioner kroner i 2003, mens tabet for 2002 blev på 15, 1 millioner kroner.

Imacon har nu ifølge egne beregninger opnået en markedsandel på 25 procent af verdensmarkedet, og kamerabagstykkerne udgør nu 66 procent af omsætningen.

Dermed har selskabet også rystet de problemer af sig, som opstod som følge af købet af 2M-selskabet Color Crisp.

Color Crisp blev købt i 2000 for 11 millioner kroner, men Imacon endte med at droppe den teknologi til digitale kamerabagstykker, som Color Crisp baserede sig på ? blandt andet fordi den begrænsede fotografens mobilitet.

Det var med til at danne basen for sidste regnskabsårs svidende underskud.

Imacon skifter nu navn til Hasselblad og fortsætter med kontorer i København og Göteborg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.