Artikel top billede

Her er seks gamle computerspil, du kan score kassen på

Hvis du ligger inde med computerspil af ældre dato, kan du være så heldig, at du faktisk kan tjene lidt ekstra lommepenge. Her er seks titler, der kan sælges for mere end 1.000 kroner, ifølge spilekspert.

Selvom computerspil fra 90'erne næppe kan begejstre synderligt mange fra de unge generationer i dag, er der stadig et marked for nogle af de gamle spil.

Går du igennem din samling af computerspil kan du være heldig at ligge ind med titler, der er steget voldsomt i værdi.

Det skriver DBA Guide, der har talt med Bobby Ågren, som ejer butikken Ruben og Bobby, der opkøber og sælger gamle computerspil.

Han forklarer over for DBA, at folk ofte bliver overraskede over, at deres gamle computerspil faktisk kan sælges for en klækkelig sum penge.

"Senest for et par dage siden, hvor der kom en fyr med en håndfuld spil og deriblandt nogle PlayStation 2-titler. Et af spillene var 1.000 kroner værd i dag, og sammenlagt kunne han få 5.000 kroner for sin håndfuld. Det blev han meget glad og overrasket over," lyder det fra Bobby Ågren til DBA Guide.

Læs også: "Jeg arbejder på at konstruere computerspil, som lærer af tidligere gennemspilninger og som giver spilleren en ny oplevelse hver gang"

Disse spil kan du tjene penge på

Det er ikke nok blot at have et gammelt støvet computerspil. Det er blandt andet afgørende, at æsken er i god stand, at der medfølger den originale manual, og at spillet er tidløst, pointerer Bobby Ågren.

Generelt peger han på, at gamle Nitendo-spil og ældre flyskydespil er populære og kan vise sig at være en del penge værd.

Blandt hans idéer til spil, du bør kigge nærmere efter i skuffen, er:

  • Mister Gimmick: Et 8-bit spil til Nintendo fra 1993, hvor en lille, grøn stjerne med kondisko løber rundt. Spillet kan give dig en gevinst på op mod 6.000 kroner.

  • The Flintstones: Surprise at Dinosaur Peak: Også et tidligt Nintendo-spil, der kan sælges for omkring 4.000 kroner.

  • Gamle rollespil: Har du nogle af de første computerspil i denne genre, vurderer Bobby Årgen, at de kan sælges på DBA for 2.000 kroner. Et af de første hedder eksempelvis Ultima 1, som blev udviklet til Commodore 64.

  • Alien Soldier. Udviklet til Sega Megadrive, som mange købte i sin tid, og som kan indkassere omkring 2.000 kroner.

  • Castelvania. Platformsspil, der blev lavet i en limited edition til Playstation 1. Kan sælges for omkring 3.500 kroner.

  • Stadium Events. Yderst sjældent computerspil, der uåbnet kan gå for over 6.000 kroner, vurderer Bobby Ågren.
Læs også: Forsvaret vil have fat i gamere til pilotuddannelse: Computerspil og kampfly kræver mange af de samme kompetencer