Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Norris Print-Tech overtager konkurrent / CEO-fraud koster dansk kirke-organisation en million kroner / Hitachi slår sig sammen med dansk konsulenthus

Norris Print-Tech overtager konkurrent. CEO-fraud koster dansk kirke-organisation en million kroner. Hitachi slår sig sammen med dansk konsulenthus. It-giganter blandt de stærkeste brands: I Danmark halter de stadig efter.

Godmorgen her fra Computerworld til endnu en morgen-briefing, der guider dig sikkert gennem dagens første overblik over de korte it-nyheder.

Vi begynder dagens gennemgang med et opkøb i den danske it-branche.

Norris Print-Tech overtager konkurrent

Det danske selskab Draupnir er blevet overtaget af konkurrenten Norris Print-Tech, der fra 1. spetember overtager alle aktiviteterne i selskabet.

”Vi glæder os til at tage fat på masser af spændende projekter sammen med vore nye kolleger. Samtidig får vi tilført nogle ekstra kompetencer på både salgs- og servicesiden. Dermed kan vi tilbyde både nye og gamle kunder et endnu dybere og bredere produktsortiment, men allervigtigst stadig med den grundighed og service, som både Norris Print-Tech og Draupnir er så kendt for,” udtaler Jacob Norris, CEO for Norris Print-Tech A/S, i en pressemeddelelse.

Begge virksomheder arbejder inden for stregkodeløsninger. Med overtagelsen håber de to selskaber på at kunne styrke sin position på markedet yderligere.

CEO-fraud koster dansk kirke-organisation en million kroner

Danske Kirkers Råd er blevet svindlet for knap en million kroner gennem CEO-fraud, hvor it-kriminelle har udgivet sig for at være generalsekretæren.

Det skriver Kristelig Dagblad.

En økonomimedarbejder fik i løbet af sommeren tre hastemails fra en, der udgav sig for at være organisationens generalsekretær.

På den måde lykkedes det at få Danske Kirkers Råd til at udbetale 997.000 kroner til de it-kriminelle fra organisationen.

“Denne type it-svindel er desværre velkendt og rammer ifølge politiet både store og små organisationer. Vi plejer at have fuldstændig skarpe procedurer, hvor alle bilag skal tjekkes før en overførsel. Men af en eller grund har medarbejderen troet, at han kommunikerede med generalsekretæren, og banken har heller ikke stillet spørgsmål ved de tre overførsler,” siger formand for Danske Kirkers Råds og biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller til avisen.

Hitachi slår sig sammen med dansk konsulenthus

Det USA-baserede selskab Hitachi Vantara har indgået et partnerskab med det danske konsulenthus Accobat.

Som dansk bI- og analytics-leverandør skal Accobat være med til at styrke Hitachis Pentaho-løsninger på det danske marked, skriver de to selskaber i en pressemeddelelse.

"Pentaho-løsningen kombinerer IoT-analytics, Big Data-analytics og BI og giver mulighed for at benytte alle typer data. Pentaho er platformsuafhængig og kan eksekveres på alle platforme. Samtidig har løsningen formentlig markedets største arsenal af dataconnectors," siger CEO i Accobat, Mikael Iuel-Brockdorff ifølge meddelelsen.

Også hos Hitachi glæder man sig over det kommende samarbejde med det danske konsulenthus.

"Vi har en meget ambitiøs partnerstrategi, der skal sikre, at vi kan skalere tilfredsstillende. Accobat er blandt de største og bedste leverandører af skræddersyede BI- og Analytics-løsninger i Danmark," lyder det fra managing director i Hitachi Vantara Danmark, Merete Søby.

It-giganter blandt de stærkeste brands: I Danmark halter de stadig efter

De udenlandske it-giganter som Facebook, Google og Amazon er blandt de virksomheder med det bedste image blandt forbrugerne.

Det viser en opgørelse fra meningsmålingsinstituttet YouGov.

Google ligger helt i toppen efterfulgt af Whatsapp, Youtube, Samsung og Facebook på de efterfølgende pladser.

Nagative historier om misbrug af data har tilsyneladende ikke skadet virksomhedernes image blandt de internationale forbrugere mere, end at de fortsat giver selskaber en topplacering.

Blandt de danske forbrugere scorer Lego den højeste placering. Herefter følger Rema1000 og Mobile Pay, der sammen med Samsung og B&O er de eneste it-virksomheder i den danske top-10.

Listen er lavet ud fra en række parametre som blandt andet kendskab til virksomheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere