Artikel top billede

Morgen-briefing: Norris Print-Tech overtager konkurrent / CEO-fraud koster dansk kirke-organisation en million kroner / Hitachi slår sig sammen med dansk konsulenthus

Norris Print-Tech overtager konkurrent. CEO-fraud koster dansk kirke-organisation en million kroner. Hitachi slår sig sammen med dansk konsulenthus. It-giganter blandt de stærkeste brands: I Danmark halter de stadig efter.

Godmorgen her fra Computerworld til endnu en morgen-briefing, der guider dig sikkert gennem dagens første overblik over de korte it-nyheder.

Vi begynder dagens gennemgang med et opkøb i den danske it-branche.

Norris Print-Tech overtager konkurrent

Det danske selskab Draupnir er blevet overtaget af konkurrenten Norris Print-Tech, der fra 1. spetember overtager alle aktiviteterne i selskabet.

”Vi glæder os til at tage fat på masser af spændende projekter sammen med vore nye kolleger. Samtidig får vi tilført nogle ekstra kompetencer på både salgs- og servicesiden. Dermed kan vi tilbyde både nye og gamle kunder et endnu dybere og bredere produktsortiment, men allervigtigst stadig med den grundighed og service, som både Norris Print-Tech og Draupnir er så kendt for,” udtaler Jacob Norris, CEO for Norris Print-Tech A/S, i en pressemeddelelse.

Begge virksomheder arbejder inden for stregkodeløsninger. Med overtagelsen håber de to selskaber på at kunne styrke sin position på markedet yderligere.

CEO-fraud koster dansk kirke-organisation en million kroner

Danske Kirkers Råd er blevet svindlet for knap en million kroner gennem CEO-fraud, hvor it-kriminelle har udgivet sig for at være generalsekretæren.

Det skriver Kristelig Dagblad.

En økonomimedarbejder fik i løbet af sommeren tre hastemails fra en, der udgav sig for at være organisationens generalsekretær.

På den måde lykkedes det at få Danske Kirkers Råd til at udbetale 997.000 kroner til de it-kriminelle fra organisationen.

“Denne type it-svindel er desværre velkendt og rammer ifølge politiet både store og små organisationer. Vi plejer at have fuldstændig skarpe procedurer, hvor alle bilag skal tjekkes før en overførsel. Men af en eller grund har medarbejderen troet, at han kommunikerede med generalsekretæren, og banken har heller ikke stillet spørgsmål ved de tre overførsler,” siger formand for Danske Kirkers Råds og biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller til avisen.

Hitachi slår sig sammen med dansk konsulenthus

Det USA-baserede selskab Hitachi Vantara har indgået et partnerskab med det danske konsulenthus Accobat.

Som dansk bI- og analytics-leverandør skal Accobat være med til at styrke Hitachis Pentaho-løsninger på det danske marked, skriver de to selskaber i en pressemeddelelse.

"Pentaho-løsningen kombinerer IoT-analytics, Big Data-analytics og BI og giver mulighed for at benytte alle typer data. Pentaho er platformsuafhængig og kan eksekveres på alle platforme. Samtidig har løsningen formentlig markedets største arsenal af dataconnectors," siger CEO i Accobat, Mikael Iuel-Brockdorff ifølge meddelelsen.

Også hos Hitachi glæder man sig over det kommende samarbejde med det danske konsulenthus.

"Vi har en meget ambitiøs partnerstrategi, der skal sikre, at vi kan skalere tilfredsstillende. Accobat er blandt de største og bedste leverandører af skræddersyede BI- og Analytics-løsninger i Danmark," lyder det fra managing director i Hitachi Vantara Danmark, Merete Søby.

It-giganter blandt de stærkeste brands: I Danmark halter de stadig efter

De udenlandske it-giganter som Facebook, Google og Amazon er blandt de virksomheder med det bedste image blandt forbrugerne.

Det viser en opgørelse fra meningsmålingsinstituttet YouGov.

Google ligger helt i toppen efterfulgt af Whatsapp, Youtube, Samsung og Facebook på de efterfølgende pladser.

Nagative historier om misbrug af data har tilsyneladende ikke skadet virksomhedernes image blandt de internationale forbrugere mere, end at de fortsat giver selskaber en topplacering.

Blandt de danske forbrugere scorer Lego den højeste placering. Herefter følger Rema1000 og Mobile Pay, der sammen med Samsung og B&O er de eneste it-virksomheder i den danske top-10.

Listen er lavet ud fra en række parametre som blandt andet kendskab til virksomheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.