Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple aktiverer gammel iPhone-sårbarhed ved en fejl i ny opdatering: Kan give hackere adgang til telefonen

Med den seneste opdatering til Apples mobilsoftware iOS, har hackere verden over samtidig fået en vej ind til selskabets telefoner gennem en gammel sikkerhedsbrist.

Ved en fejl har Apple åbnet for en gammel sårbarhed i iOS, der kan give hackere fuld kontrol over andres iPhone.

Det skyldes en fejl i den seneste opdatering af det mobile styresystem, der altså genåbner for en ellers tidligere lukket sikkerhedsbrist.

Det skriver The Guardian.

Det er opdateringen 12.4, der uforvarende har åbnet op for en sårbarhed, som Apple ellers tidligere havde fået has på i 12.3-versionen af iOS.

Læs også: Apple afbryder samarbejde med Atea som følge af bestikkelsesdom: Mister status som autoriseret forhandler

“Ingen virksomheder er immune over for at lave fejl, ikke engang Apple. Særligt ikke når softwaren er så kompleks som til iPhonen,” said Javvad Malik der arbejder for sikkerhedsvirksomheden KnowBe4.

Den gamle sikkerhedsbrist blev opdaget af Google’s bug-hunting team Project Zero. Apple er blevet gjort opmærksom på sårbarheden og vil lancere endnu en opdatering under navnet 12.4.1.

Den forventes ifølge den britiske avis at være klar “om nogle få dage.”

Læs også: Atea-boss om Apples fyring af Atea: "Apple har set mere firkantet på selskabets regler"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere