Apple aktiverer gammel iPhone-sårbarhed ved en fejl i ny opdatering: Kan give hackere adgang til telefonen

Med den seneste opdatering til Apples mobilsoftware iOS, har hackere verden over samtidig fået en vej ind til selskabets telefoner gennem en gammel sikkerhedsbrist.

Ved en fejl har Apple åbnet for en gammel sårbarhed i iOS, der kan give hackere fuld kontrol over andres iPhone.

Det skyldes en fejl i den seneste opdatering af det mobile styresystem, der altså genåbner for en ellers tidligere lukket sikkerhedsbrist.

Det skriver The Guardian.

Det er opdateringen 12.4, der uforvarende har åbnet op for en sårbarhed, som Apple ellers tidligere havde fået has på i 12.3-versionen af iOS.

Læs også: Apple afbryder samarbejde med Atea som følge af bestikkelsesdom: Mister status som autoriseret forhandler

“Ingen virksomheder er immune over for at lave fejl, ikke engang Apple. Særligt ikke når softwaren er så kompleks som til iPhonen,” said Javvad Malik der arbejder for sikkerhedsvirksomheden KnowBe4.

Den gamle sikkerhedsbrist blev opdaget af Google’s bug-hunting team Project Zero. Apple er blevet gjort opmærksom på sårbarheden og vil lancere endnu en opdatering under navnet 12.4.1.

Den forventes ifølge den britiske avis at være klar “om nogle få dage.”

Læs også: Atea-boss om Apples fyring af Atea: "Apple har set mere firkantet på selskabets regler"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.