Artikel top billede

Kilde: Google Maps

Microsoft bygger kæmpe “datacenter i verdensklasse” i Sverige - blot 50 kilometer fra København

Den svenske kommune Staffanstorp nord for Malmø bliver hjemsted for Microsofts nyeste datacenter. Det nye datacenter skal blandt andet spille sammen med Microsofts allerede planlagte datacenter nord for Stockholm.

Microsoft har netop offentliggjort, at selskabet har købt endnu en grund til at bygge et datacenter i Sverige.

Den sydsvenske kommune Staffanstorp, der ligger lidt nord for Malmø og godt 45 kilometer fra Københavns Lufthavn, skal være hjemsted for et helt nyt “datacenter i verdensklasse”.

Det skriver ComputerSweden.

ComputerSweden skriver, at der lige siden Microsoft købte grundene nord for Stockholm i 2018 har været spekuleret i, hvor Microsofts andet datacenter skulle bygges, da man traditionelt bygger to datacentre med en vis afstand imellem.

Du kan læse mere om Microsofts opkøb i december 2018 af grunde nord for Stockholm her:
Microsoft lægger an til at bygge kæmpemæssigt datacenter nord for Stockholm: Har købt grund på størrelse med 260 fodboldbaner

De nye svenske datacentre skal komplementere Microsofts øvrige europæiske virksomheder.

Der er allerede annonceret planer om at bygge datacentre i Norge og Schweiz, og Microsoft har allerede fungerende datacentre i Østrig, Frankrig, Tyskland, Irland, Holland og Storbritannien.

Ifølge Staffanstorps Kommune er beslutningen om at bygge datacentret netop der et resultat af en omfattende proces, hvor flere end 35 forskellige vejede kriterier faldt ud til den skånske kommunes fordel.

Adgangen til kvalificeret arbejdskraft og stabil og rigelig elforsyning var to af de vigtigste, skriver ComputerSweden.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.