Kilde: Google Maps

Microsoft bygger kæmpe “datacenter i verdensklasse” i Sverige - blot 50 kilometer fra København

Den svenske kommune Staffanstorp nord for Malmø bliver hjemsted for Microsofts nyeste datacenter. Det nye datacenter skal blandt andet spille sammen med Microsofts allerede planlagte datacenter nord for Stockholm.

Microsoft har netop offentliggjort, at selskabet har købt endnu en grund til at bygge et datacenter i Sverige.

Den sydsvenske kommune Staffanstorp, der ligger lidt nord for Malmø og godt 45 kilometer fra Københavns Lufthavn, skal være hjemsted for et helt nyt “datacenter i verdensklasse”.

Det skriver ComputerSweden.

ComputerSweden skriver, at der lige siden Microsoft købte grundene nord for Stockholm i 2018 har været spekuleret i, hvor Microsofts andet datacenter skulle bygges, da man traditionelt bygger to datacentre med en vis afstand imellem.

Du kan læse mere om Microsofts opkøb i december 2018 af grunde nord for Stockholm her:
Microsoft lægger an til at bygge kæmpemæssigt datacenter nord for Stockholm: Har købt grund på størrelse med 260 fodboldbaner

De nye svenske datacentre skal komplementere Microsofts øvrige europæiske virksomheder.

Der er allerede annonceret planer om at bygge datacentre i Norge og Schweiz, og Microsoft har allerede fungerende datacentre i Østrig, Frankrig, Tyskland, Irland, Holland og Storbritannien.

Ifølge Staffanstorps Kommune er beslutningen om at bygge datacentret netop der et resultat af en omfattende proces, hvor flere end 35 forskellige vejede kriterier faldt ud til den skånske kommunes fordel.

Adgangen til kvalificeret arbejdskraft og stabil og rigelig elforsyning var to af de vigtigste, skriver ComputerSweden.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.