Artikel top billede

Kilde: Google Maps

Microsoft bygger kæmpe “datacenter i verdensklasse” i Sverige - blot 50 kilometer fra København

Den svenske kommune Staffanstorp nord for Malmø bliver hjemsted for Microsofts nyeste datacenter. Det nye datacenter skal blandt andet spille sammen med Microsofts allerede planlagte datacenter nord for Stockholm.

Microsoft har netop offentliggjort, at selskabet har købt endnu en grund til at bygge et datacenter i Sverige.

Den sydsvenske kommune Staffanstorp, der ligger lidt nord for Malmø og godt 45 kilometer fra Københavns Lufthavn, skal være hjemsted for et helt nyt “datacenter i verdensklasse”.

Det skriver ComputerSweden.

ComputerSweden skriver, at der lige siden Microsoft købte grundene nord for Stockholm i 2018 har været spekuleret i, hvor Microsofts andet datacenter skulle bygges, da man traditionelt bygger to datacentre med en vis afstand imellem.

Du kan læse mere om Microsofts opkøb i december 2018 af grunde nord for Stockholm her:
Microsoft lægger an til at bygge kæmpemæssigt datacenter nord for Stockholm: Har købt grund på størrelse med 260 fodboldbaner

De nye svenske datacentre skal komplementere Microsofts øvrige europæiske virksomheder.

Der er allerede annonceret planer om at bygge datacentre i Norge og Schweiz, og Microsoft har allerede fungerende datacentre i Østrig, Frankrig, Tyskland, Irland, Holland og Storbritannien.

Ifølge Staffanstorps Kommune er beslutningen om at bygge datacentret netop der et resultat af en omfattende proces, hvor flere end 35 forskellige vejede kriterier faldt ud til den skånske kommunes fordel.

Adgangen til kvalificeret arbejdskraft og stabil og rigelig elforsyning var to af de vigtigste, skriver ComputerSweden.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere