Artikel top billede

Kilde: Google Maps

Microsoft bygger kæmpe “datacenter i verdensklasse” i Sverige - blot 50 kilometer fra København

Den svenske kommune Staffanstorp nord for Malmø bliver hjemsted for Microsofts nyeste datacenter. Det nye datacenter skal blandt andet spille sammen med Microsofts allerede planlagte datacenter nord for Stockholm.

Microsoft har netop offentliggjort, at selskabet har købt endnu en grund til at bygge et datacenter i Sverige.

Den sydsvenske kommune Staffanstorp, der ligger lidt nord for Malmø og godt 45 kilometer fra Københavns Lufthavn, skal være hjemsted for et helt nyt “datacenter i verdensklasse”.

Det skriver ComputerSweden.

ComputerSweden skriver, at der lige siden Microsoft købte grundene nord for Stockholm i 2018 har været spekuleret i, hvor Microsofts andet datacenter skulle bygges, da man traditionelt bygger to datacentre med en vis afstand imellem.

Du kan læse mere om Microsofts opkøb i december 2018 af grunde nord for Stockholm her:
Microsoft lægger an til at bygge kæmpemæssigt datacenter nord for Stockholm: Har købt grund på størrelse med 260 fodboldbaner

De nye svenske datacentre skal komplementere Microsofts øvrige europæiske virksomheder.

Der er allerede annonceret planer om at bygge datacentre i Norge og Schweiz, og Microsoft har allerede fungerende datacentre i Østrig, Frankrig, Tyskland, Irland, Holland og Storbritannien.

Ifølge Staffanstorps Kommune er beslutningen om at bygge datacentret netop der et resultat af en omfattende proces, hvor flere end 35 forskellige vejede kriterier faldt ud til den skånske kommunes fordel.

Adgangen til kvalificeret arbejdskraft og stabil og rigelig elforsyning var to af de vigtigste, skriver ComputerSweden.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere