Artikel top billede

Ny fynsk robotsucces nærmer sig milliardværdi

Den fynske robotklynge kan snart bryste sig af en endnu en milliardvirksomhed. For med en ny kapitaltilførelse kan Blue Ocean Robotics fra Odense runde en værdi på én milliard kroner.

Det danske robotfirma Blue Ocean Robotics er i øjeblikket ved at hente 75 millioner kroner i en ny kapitalrunde, der vil sætte selskabets samlede værdi til en milliard kroner kroner.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

En af de virksomheder, der allerede har investeret i Blue Ocean Robotics, er investeringsselskabet Nordic Eye.

For knap år siden investerede selskabet 100 millioner kroner i Blue Ocean Robotics, og ifølge Finans står værdien af den investering nu til at blive mangedoblet.

”På de 10 måneder, vi har været med, kan vi vise, at værdisættelsen af Blue Ocean Robotics er tre- til firedoblet. Så det er jo rigtig fint for os som investorer. Og vi ser et kæmpe potentiale fremadrettet også,” siger Peter Warnøe, partner i Nordic Eye, til Finans.

Rugekasse for robotvirksomheder

Blue Ocean Robotics, der er en del af den meget omtalte robotklynge i Odense, bygger på et koncept, hvor selskabet er en slags rugekasse for nye robotvirksomhed.

Tidligere på året forklarede selskabets administrerende direktør Claus Risager til Computerworld, at selskabet har lavet en platform, der gør det muligt at bygge forskellige robotter med vidt forskellige formål. I interviewet kalder han Blue Ocean Robotics for ”a robot venture factory.”

”Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder,” siger Claus Risager til Computerworld.

Læs hele artiklen her:

Danske Blue Ocean Robotics har stor succes med overraskende forretningsmodel: "Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere