Artikel top billede

Efter trusler fra Trump: Nu indgår Frankrig og USA kompromis om skat på tech-giganter

Frankrigs planer om at indføre en ny skat på verdens tech-giganter har skabt vrede i USA. Nu er den franske og amerikanske regering dog nået frem til et kompromis.

USA og Frankrig har indgået en aftale, der sætter punktum for de to landes konflikt om en ny fransk skat på tech-giganter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den nye franske skat betyder, at digitale tjenester fra selskaber med en omsætning på over 25 millioner euro i Frankrig og en global omsætning på over 750 millioner euro vil blive pålagt at skulle betale en skat på 3 procent af deres omsætning i Frankrig.

Trump ville beskatte franske vine

Hovedparten af de virksomheder, der bliver ramt af den digitale skat vil være amerikanske, og det har skabt vrede i Det Hvide Hus, hvor den amerikanske præsident Donald Trump har truet med at indføre nye skatter på franske vine.

Ifølge Reuters har den franske finansminister Bruno Le Maire samt den amerikanske finansminister Steve Mnuchin og Larry Kudlow, der er økonomisk rådgiver for Trump-regeringen, brugt G7-topmødet Frankrig til at blive enige om en aftale, der skrinlægger stridighederne.

Reuters skriver, at kompromiset angiveligt vil betyde, at verdenshandelsorganisationen OECD skal indføre en ny mekanisme, hvor de amerikanske virksomheder vil blive kompenseret for den nye franske tech-skat.

Læs også:
Macron presser USA: “De digitale giganter er asociale og bidrager ikke til fællesskabet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere