Artikel top billede

Morgen-briefing: Region ramt af stort telefonnedbrud / Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat / Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre / Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport

Region ramt af stort telefonnedbrud. Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat. Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre. Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport. Vrede kunder trækker bitcoin-børs i retten. Power-butik åbnet i Aalborg.

Godmorgen fra Computerworld på denne lune mandag morgen. Ved roret på ugens første morgen-briefing finder du morgen-briefing-kaptajn Dan Jensen.

Region ramt af stort telefonnedbrud

Region Syddanmark blev i lørdag eftermiddag ramt af et stort nedbrud på telefonsystemet, som leveres af TDC. Nedbruddet betød ifølge Region Syddanmark, at ‘telefonforbindelserne blev ustabile.’

Det førte til, at man ikke kunne komme igennem til hverken læger eller sygehuse, men regionen er ‘ikke bekendt med,’ at problemerne har haft konsekvenser for nogen.

Det hele var oppe at køre igen søndag morgen.

“TDC og Region Syddanmark vil i løbet af de kommende dage lave en grundig gennemgang af, hvad der gik galt, så lignende telefonnedbrud kan undgås en anden gang,” lyder det fra regionen.

Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat

USA’s præsident, Donald Trump, vil brandbeskatte import af franske vine til det amerikanske marked, hvis franskmændene indfører en særlig digital skat rettet mod især de store amerikanske tech-firmaer.

Den besked leverede han pludselig i weekenden til det ventende pressekorps foran Det Hvide Hus, da han var på vej til flyet, der skulle bringe ham til G7-mødet i Frankrig.

På karakteristisk vis fik han her sagt, at han ikke er ‘stor fan’ af de amerikanske tech-firmaer, men at de samtidig er ‘mægtige amerikanske selskaber, og helt ærligt, så vil jeg ikke have, at Frankrig går ud og beskatter vores virksomheder.’

“Hvis de [franskmændene, red] gør det, så vil vi beskatte deres vine på en måde, som de aldrig har set tidligere,” sagde han, inden han begav sig ind i flyet.

Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre

Cybersikkerhed står højt på regeringens dagsorden, og oktober bliver derfor nu ‘national cybersikkerheds-måned.’

“Danskerne skal kunne føle sig trygge - også på nettet. Sammen med NWammen [finansminister Nicolai Wammen, red] gør jeg derfor hele oktober til national cybersikkerheds-måned,” skriver forsvarsminister Trine Bramsen (S) på Twitter.

Digitaliseringsstyrelsen meddeler i den forbindelse, at “den nationale cybersikkerhedsmåned skal øge danskernes viden om digital sikkerhed og ruste dem til en hverdag med stadig flere digitale trusler.”

Det kan du læse mere om her.

Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport

Den dansk/færøske computerspiller Johan Sundstein - der har gamernavnet N0tail - kommer ikke til at gå sulten i seng i den kommende tid.

Hans hold, OG, vandt nemlig i weekenden e-sportsturneringen The International 2019, hvor der dystes i strategispillet Dota 2.

Sejren i turneringen, der fandt sted i Shanghai i Kina, er rede penge værd, idet den indbringer det fem mand store hold 104 milioner kroner.

OG vandt også Dota 2-turneringen i fjor. Dengang indbragte sejren 75 millioner kroner. Teamet består foruden Johan Sundstein af to finner, en franskmand og en australier.

Du kan læse mere om OG-teamet her.

Vrede kunder trækker bitcoin-børs i retten

83 tidligere kunder hos den norske bitcoin-børs Bitcoin Norge trækker selskabet i retten med krav om udbetaling af en erstatning på godt ni millioner danske kroner, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Det sker efter, at Bitcoin Norge i sommer blev lagt ned af et hackerangreb, hvor der blev hugget kryptovaluta for 3,4 millioner danske kroner.

De pågældende kunder fik her at vide, at de ville få tilbagebetalt deres indestående beregnet ud fra bitcoin-kursen i begyndelsen af maj.

Det er de svært utilfredse med, da bitcoin-kursen fra maj til juli blev næsten fordoblet.

Power-butik åbnet i Aalborg

Elektronik-kæden Power åbnede fredag sin første butik i Nordjylland. Den ligger i Aalborg. Og åbningen gik over al forventning med 14.000 besøgende og en omsætning på mere end 20 millioner kroner, meddeler Power.

“Her [på åbningsdagen fredag, red] købte kunderne blandt andet mere end 1.000 computere og tablets – svarende til mere end en solgt computer eller tablet i minuttet – 850 mobiltelefoner, 850 høretelefoner, 700 fjernsyn og 650 vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner,” lyder det fra Power.

“I dagens anledning blev der uddelt 2.000 croissanter sammen med 180 liter kaffe til de ventende kunder foran butikken. Senere blev der tændt op i grillen og serveret flere end 4.000 pølser og brød,” lyder det fra kæden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.