Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Region ramt af stort telefonnedbrud / Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat / Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre / Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport

Region ramt af stort telefonnedbrud. Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat. Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre. Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport. Vrede kunder trækker bitcoin-børs i retten. Power-butik åbnet i Aalborg.

Godmorgen fra Computerworld på denne lune mandag morgen. Ved roret på ugens første morgen-briefing finder du morgen-briefing-kaptajn Dan Jensen.

Region ramt af stort telefonnedbrud

Region Syddanmark blev i lørdag eftermiddag ramt af et stort nedbrud på telefonsystemet, som leveres af TDC. Nedbruddet betød ifølge Region Syddanmark, at ‘telefonforbindelserne blev ustabile.’

Det førte til, at man ikke kunne komme igennem til hverken læger eller sygehuse, men regionen er ‘ikke bekendt med,’ at problemerne har haft konsekvenser for nogen.

Det hele var oppe at køre igen søndag morgen.

“TDC og Region Syddanmark vil i løbet af de kommende dage lave en grundig gennemgang af, hvad der gik galt, så lignende telefonnedbrud kan undgås en anden gang,” lyder det fra regionen.

Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat

USA’s præsident, Donald Trump, vil brandbeskatte import af franske vine til det amerikanske marked, hvis franskmændene indfører en særlig digital skat rettet mod især de store amerikanske tech-firmaer.

Den besked leverede han pludselig i weekenden til det ventende pressekorps foran Det Hvide Hus, da han var på vej til flyet, der skulle bringe ham til G7-mødet i Frankrig.

På karakteristisk vis fik han her sagt, at han ikke er ‘stor fan’ af de amerikanske tech-firmaer, men at de samtidig er ‘mægtige amerikanske selskaber, og helt ærligt, så vil jeg ikke have, at Frankrig går ud og beskatter vores virksomheder.’

“Hvis de [franskmændene, red] gør det, så vil vi beskatte deres vine på en måde, som de aldrig har set tidligere,” sagde han, inden han begav sig ind i flyet.

Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre

Cybersikkerhed står højt på regeringens dagsorden, og oktober bliver derfor nu ‘national cybersikkerheds-måned.’

“Danskerne skal kunne føle sig trygge - også på nettet. Sammen med NWammen [finansminister Nicolai Wammen, red] gør jeg derfor hele oktober til national cybersikkerheds-måned,” skriver forsvarsminister Trine Bramsen (S) på Twitter.

Digitaliseringsstyrelsen meddeler i den forbindelse, at “den nationale cybersikkerhedsmåned skal øge danskernes viden om digital sikkerhed og ruste dem til en hverdag med stadig flere digitale trusler.”

Det kan du læse mere om her.

Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport

Den dansk/færøske computerspiller Johan Sundstein - der har gamernavnet N0tail - kommer ikke til at gå sulten i seng i den kommende tid.

Hans hold, OG, vandt nemlig i weekenden e-sportsturneringen The International 2019, hvor der dystes i strategispillet Dota 2.

Sejren i turneringen, der fandt sted i Shanghai i Kina, er rede penge værd, idet den indbringer det fem mand store hold 104 milioner kroner.

OG vandt også Dota 2-turneringen i fjor. Dengang indbragte sejren 75 millioner kroner. Teamet består foruden Johan Sundstein af to finner, en franskmand og en australier.

Du kan læse mere om OG-teamet her.

Vrede kunder trækker bitcoin-børs i retten

83 tidligere kunder hos den norske bitcoin-børs Bitcoin Norge trækker selskabet i retten med krav om udbetaling af en erstatning på godt ni millioner danske kroner, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Det sker efter, at Bitcoin Norge i sommer blev lagt ned af et hackerangreb, hvor der blev hugget kryptovaluta for 3,4 millioner danske kroner.

De pågældende kunder fik her at vide, at de ville få tilbagebetalt deres indestående beregnet ud fra bitcoin-kursen i begyndelsen af maj.

Det er de svært utilfredse med, da bitcoin-kursen fra maj til juli blev næsten fordoblet.

Power-butik åbnet i Aalborg

Elektronik-kæden Power åbnede fredag sin første butik i Nordjylland. Den ligger i Aalborg. Og åbningen gik over al forventning med 14.000 besøgende og en omsætning på mere end 20 millioner kroner, meddeler Power.

“Her [på åbningsdagen fredag, red] købte kunderne blandt andet mere end 1.000 computere og tablets – svarende til mere end en solgt computer eller tablet i minuttet – 850 mobiltelefoner, 850 høretelefoner, 700 fjernsyn og 650 vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner,” lyder det fra Power.

“I dagens anledning blev der uddelt 2.000 croissanter sammen med 180 liter kaffe til de ventende kunder foran butikken. Senere blev der tændt op i grillen og serveret flere end 4.000 pølser og brød,” lyder det fra kæden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere