Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google ændrer mange-årig navne-politik for Android: Her er navnene på kommende Android-versioner

Google skrotter sin mangeårige navnepolitik for Android. Fremover vil de Android-versionerne blive navngivet efter helt nye principper. Se her, hvad de kommer til at hedde.

Google ændrer sin ellers mangeårige navnepolitik for Android, som i mange år er blevet navngivet efter forskellige former for slik og desserter.

Tidligere versioner af Android har således navne som Jelly Bean, Oreo, Cupcake, KitKat, Lollipop og Marshmellow.

Men det slutter nu med den kommende version, der indvarsler den fremtidige navnepolitik for Android. Den kommer kort og godt til at hedde Android 10 og vil blive fulgt af Android 11, 12 og så videre.

Mangeårig tradition

Kage/slik-navnene har været tildelt i alfabetisk rækkefølge siden 2009.

Den første hed godtnok blot Android 1.0.

Siden fulgte i nævnte rækkefølge Android 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.0 Honeycomb, 4.0 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.4 KitKat, 5.0 Lollipop, 6.0 Marshmallow, 7.0 Nougat, 8.0 Oreo og 9.0 Pie.

Dermed er vi altså nået til version 10 i rækkefølgen.

I en blogpost - som du finder her - skriver Google som begrundelse for den nye navnepoliti, at langt fra alle Android-brugere i verden forstår dessert- og sliknavnene.

Og det er vigtigt, lyder det fra Google.

“Som et globalt styresystem er det vigtigt, at navnene er klare og til at forholde sig til for alle i verden,” lyder det fra selskabet.

Og er Google løbet ind i problemer - ikke mindst i asiatiske lande.

“For eksempel er L og R ikke til at kende fra hinanden på visse sprog. Så når nogle personer har hørt os sige Android Lollipop, har det ikke været helt klart for dem, at det drejer sig om versionen efter KitKat,” lyder det Google.

“Det er endda endnu sværere for nye Android-brugere, der ikke kender navngivnings-metoden,” skriver selskabet.

Ingen fællesnævner i verden

Desuden peger Google på, at eksempelvis ‘pie’ [tærte, red] ikke nødvendigvis er en dessert i alle lande i verden samt at marshmallow [skumfiduser] ikke er særligt populære forskellige steder i verden.

Der findes ikke rigtigt nogen forklaring på, hvorfor Google kom i gang med at anvende dessert-navne. Måske var det blot konsekvensen af sjov og ballade i udviklingsafdelingen, som eskalerede og pludselig blev til en slags regel.

Det var da også først med lanceringen af Android 4.4 KitKat, at Google kom med en slags forklaring på navnepolitikken.

Her meddelte selskabet, at “disse enheder gør vores liv sødere, og derfor er hver Android-version navngivet efter en dessert.’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere