Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Google ændrer mange-årig navne-politik for Android: Her er navnene på kommende Android-versioner

Google skrotter sin mangeårige navnepolitik for Android. Fremover vil de Android-versionerne blive navngivet efter helt nye principper. Se her, hvad de kommer til at hedde.

Google ændrer sin ellers mangeårige navnepolitik for Android, som i mange år er blevet navngivet efter forskellige former for slik og desserter.

Tidligere versioner af Android har således navne som Jelly Bean, Oreo, Cupcake, KitKat, Lollipop og Marshmellow.

Men det slutter nu med den kommende version, der indvarsler den fremtidige navnepolitik for Android. Den kommer kort og godt til at hedde Android 10 og vil blive fulgt af Android 11, 12 og så videre.

Mangeårig tradition

Kage/slik-navnene har været tildelt i alfabetisk rækkefølge siden 2009.

Den første hed godtnok blot Android 1.0.

Siden fulgte i nævnte rækkefølge Android 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.0 Honeycomb, 4.0 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.4 KitKat, 5.0 Lollipop, 6.0 Marshmallow, 7.0 Nougat, 8.0 Oreo og 9.0 Pie.

Dermed er vi altså nået til version 10 i rækkefølgen.

I en blogpost - som du finder her - skriver Google som begrundelse for den nye navnepoliti, at langt fra alle Android-brugere i verden forstår dessert- og sliknavnene.

Og det er vigtigt, lyder det fra Google.

“Som et globalt styresystem er det vigtigt, at navnene er klare og til at forholde sig til for alle i verden,” lyder det fra selskabet.

Og er Google løbet ind i problemer - ikke mindst i asiatiske lande.

“For eksempel er L og R ikke til at kende fra hinanden på visse sprog. Så når nogle personer har hørt os sige Android Lollipop, har det ikke været helt klart for dem, at det drejer sig om versionen efter KitKat,” lyder det Google.

“Det er endda endnu sværere for nye Android-brugere, der ikke kender navngivnings-metoden,” skriver selskabet.

Ingen fællesnævner i verden

Desuden peger Google på, at eksempelvis ‘pie’ [tærte, red] ikke nødvendigvis er en dessert i alle lande i verden samt at marshmallow [skumfiduser] ikke er særligt populære forskellige steder i verden.

Der findes ikke rigtigt nogen forklaring på, hvorfor Google kom i gang med at anvende dessert-navne. Måske var det blot konsekvensen af sjov og ballade i udviklingsafdelingen, som eskalerede og pludselig blev til en slags regel.

Det var da også først med lanceringen af Android 4.4 KitKat, at Google kom med en slags forklaring på navnepolitikken.

Her meddelte selskabet, at “disse enheder gør vores liv sødere, og derfor er hver Android-version navngivet efter en dessert.’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere