Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere topudvikler hos Google anholdt for spionage / Rektor: Drop fordomme om kvinder i tech / DK Hostmaster sætter fut i .dk med ny teknologi

Tidligere topudvikler hos Google anholdt for spionage. Rektor: Drop fordomme om kvinder i tech. DK Hostmaster sætter fut i .dk med ny teknologi. Citrix: Danske virksomheder tøver med fleksible forhold for de ansatte. Regeringen udbyder 128 millioner kroner til udvikling af nye batteriløsninger. Vestager i gang med at undersøge Googles jobportaler.

Godmorgen fra Computerworlds morgen-briefing udsendt direkte til dig fra Computerworld-hovedkvarteret i Herlev uden for København. Dagens morgen-briefing er sammensat af din morgenvært, Dan Jensen.

Tidligere topudvikler hos Google anholdt for spionage

Den tidligere topudvikler af selvkørende teknologier hos Google, Anthony Levandowski, er blevet anholdt og sigtet for spionage i Californien, USA.

Han beskyldes for at have downloadet i alt 33 vigtige dokumenter indeholdende fortrolige oplysninger om Googles udvikling af teknologier til selvkørende biler.

Anthony Levandowski stiftede selskabet Otto, efter han forlod Google-selskabet Waymo. Otto blev hurtigt opkøbt af Uber for 700 millioner dollar, og her medbragte Anthony Levandowski de medbragte dokumenter.

De tæller angiveligt tegninger over kredsløb og Lidar-sensorerne på Googles biler.

Du kan læse mere om sagen her: Google kræver 16 milliarder kroner i erstatning fra Uber for stjålne forretningshemmeligheder.

Rektor: Drop fordomme om kvinder i tech

Kvinder vil gerne arbejde med tech, skriver IT-Universitetets rektor, Martin Zachariasen, i en klumme, som universitetet bringer på sit website.

“Vi mener, det er et ligestillingsproblem, hvis det næsten udelukkende er mænd, der skaber den digitale infrastruktur, som i stigende grad påvirker vores liv. Det er afgørende, at kvinder er med til at bygge systemerne, så de ikke kun tager højde for et mandligt perspektiv,” skriver han.

Han peger på, at vi ‘skal rydde ud i forestillingerne om, hvad kvinder og mænd er gode til.’

“Vi skal stoppe med at genfortælle, at kvinder ikke kan finde ud af teknik – derhjemme, i klasseværelset og i populærkulturen. Vi skal aflive klichéerne om it-nørder og lade være med at forvente, at piger er mindre interesserede i computere end drenge,” lyder det fra rektoren.

Du finder hele klummen her.

DK Hostmaster sætter fut i .dk med ny teknologi

DK Hostmaster har opdateret en række it-systemer, og det betyder, at der ekstra skub i registreringerne af .dk-websites.

“Fremover opdaterer vi .dk-zonen så tæt på realtid som muligt. Tidligere har vi opdateret zonen en gang i timen,” meddeler DK Hostmaster.

Opgraderingerne betyder eksempelvis ifølge DK Hostmaster, at et nyt .dk-domænenavn fremover vil kunne tages i brug fem minutter efter, at brugeren har registreret det.

“Det er i dag et krav, at it-løsninger skal fungere umiddelbart efter, at vi har bestilt dem. Sådan er det også, når man bestiller eller laver ændringer på et domænenavn,” lyder det fra direktør Jakob Truelsen i en udsendt meddelelse.

Citrix: Danske virksomheder tøver med fleksible forhold for de ansatte

Den fleksible arbejdsplads har trange kår i Danmark, hvor vi fortsat forventes at møde på faste arbejdstider, lyder konklusionen i en undersøgelse udarbejdet af Citrix og Analyse Danmark.

“Tallene er overraskende i den forstand, at der er en almindelig enighed i erhvervslivet, blandt politikere og blandt arbejdsmarkedsforskere om, at vi i Danmark er nået meget langt, hvad angår fleksibilitet på arbejdspladsen. Resultaterne fra undersøgelsen fortæller dog en anden historie. Det er tydeligt, at små og mellemstore virksomheder i Danmark ikke er særligt fokuserede på at tilbyde medarbejderne fleksible arbejdsforhold,” meddeler Citrix’ danske landechef, Anette Vainer i den forbindelse.

Hun mener, at det kan blive et problem, da netop den fleksible arbejdsform bliver et vigtigt parameter, når virksomheder skal tiltrække dygtige folk.

“Fleksible arbejdsforhold skaber typisk gladere og mere produktive medarbejdere,” siger hun.

Regeringen udbyder 128 millioner kroner til udvikling af nye batteriløsninger

Klima,. Energi- og Forsyningsministeriet vil investere 128 millioner kroner i projekter, der kan bidrage til udvikling af det, som ministeriet kalder for teknologier til lagring af strøm eller konvertering af strøm til andre energiformer.

De nye teknologier er nødvendige, hvis det skal lykkes at omstille den danske energiproduktion til vind og sol, da produktonen som bekendt her er ret uforudsigelig, mens energiforbruget er ret forudsigeligt.

Ifølge ministeriet vil man kunne få del i puljen med de 128 millioner kroner, hvis man står bag projekter, der ‘indeholder nye, innovative teknologier eller nye kombinationer af kendte teknologier.

Projekterne skal desuden være teknologi-neutrale, og de skal være ‘markante og af betydelig størrelse,’ hedder det.

Vestager i gang med at undersøge Googles jobportaler

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) er i gang med at kigge nærmere på de konkurrence- og markedsmæssige forhold i forbindelse med Googles job-service Google for Jobs.

23 europæiske jobsites - herunder danske JobIndex, der ejer Computerworld - indleverede fornylig en fælles klage over Google til EU.

Det kan du læse mere om her: 23 store job-sites klager til EU over Googles fremadstormende jobsøgnings-tjeneste: Forlanger straks-forbud

EU har allerede givet Google tre kæmpebøder for at udnytte sin størrelse til at forringe konkurrencesituationen på forskellig måde.

“Vi undersøger lige nu, om det samme kan være sket i andre dele af Googles forretning - herunder jobsøgnings-forretningen kendt som Google for Jobs,” siger Vestager ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere