Artikel top billede

Morgen-briefing: Tidligere topudvikler hos Google anholdt for spionage / Rektor: Drop fordomme om kvinder i tech / DK Hostmaster sætter fut i .dk med ny teknologi

Tidligere topudvikler hos Google anholdt for spionage. Rektor: Drop fordomme om kvinder i tech. DK Hostmaster sætter fut i .dk med ny teknologi. Citrix: Danske virksomheder tøver med fleksible forhold for de ansatte. Regeringen udbyder 128 millioner kroner til udvikling af nye batteriløsninger. Vestager i gang med at undersøge Googles jobportaler.

Godmorgen fra Computerworlds morgen-briefing udsendt direkte til dig fra Computerworld-hovedkvarteret i Herlev uden for København. Dagens morgen-briefing er sammensat af din morgenvært, Dan Jensen.

Tidligere topudvikler hos Google anholdt for spionage

Den tidligere topudvikler af selvkørende teknologier hos Google, Anthony Levandowski, er blevet anholdt og sigtet for spionage i Californien, USA.

Han beskyldes for at have downloadet i alt 33 vigtige dokumenter indeholdende fortrolige oplysninger om Googles udvikling af teknologier til selvkørende biler.

Anthony Levandowski stiftede selskabet Otto, efter han forlod Google-selskabet Waymo. Otto blev hurtigt opkøbt af Uber for 700 millioner dollar, og her medbragte Anthony Levandowski de medbragte dokumenter.

De tæller angiveligt tegninger over kredsløb og Lidar-sensorerne på Googles biler.

Du kan læse mere om sagen her: Google kræver 16 milliarder kroner i erstatning fra Uber for stjålne forretningshemmeligheder.

Rektor: Drop fordomme om kvinder i tech

Kvinder vil gerne arbejde med tech, skriver IT-Universitetets rektor, Martin Zachariasen, i en klumme, som universitetet bringer på sit website.

“Vi mener, det er et ligestillingsproblem, hvis det næsten udelukkende er mænd, der skaber den digitale infrastruktur, som i stigende grad påvirker vores liv. Det er afgørende, at kvinder er med til at bygge systemerne, så de ikke kun tager højde for et mandligt perspektiv,” skriver han.

Han peger på, at vi ‘skal rydde ud i forestillingerne om, hvad kvinder og mænd er gode til.’

“Vi skal stoppe med at genfortælle, at kvinder ikke kan finde ud af teknik – derhjemme, i klasseværelset og i populærkulturen. Vi skal aflive klichéerne om it-nørder og lade være med at forvente, at piger er mindre interesserede i computere end drenge,” lyder det fra rektoren.

Du finder hele klummen her.

DK Hostmaster sætter fut i .dk med ny teknologi

DK Hostmaster har opdateret en række it-systemer, og det betyder, at der ekstra skub i registreringerne af .dk-websites.

“Fremover opdaterer vi .dk-zonen så tæt på realtid som muligt. Tidligere har vi opdateret zonen en gang i timen,” meddeler DK Hostmaster.

Opgraderingerne betyder eksempelvis ifølge DK Hostmaster, at et nyt .dk-domænenavn fremover vil kunne tages i brug fem minutter efter, at brugeren har registreret det.

“Det er i dag et krav, at it-løsninger skal fungere umiddelbart efter, at vi har bestilt dem. Sådan er det også, når man bestiller eller laver ændringer på et domænenavn,” lyder det fra direktør Jakob Truelsen i en udsendt meddelelse.

Citrix: Danske virksomheder tøver med fleksible forhold for de ansatte

Den fleksible arbejdsplads har trange kår i Danmark, hvor vi fortsat forventes at møde på faste arbejdstider, lyder konklusionen i en undersøgelse udarbejdet af Citrix og Analyse Danmark.

“Tallene er overraskende i den forstand, at der er en almindelig enighed i erhvervslivet, blandt politikere og blandt arbejdsmarkedsforskere om, at vi i Danmark er nået meget langt, hvad angår fleksibilitet på arbejdspladsen. Resultaterne fra undersøgelsen fortæller dog en anden historie. Det er tydeligt, at små og mellemstore virksomheder i Danmark ikke er særligt fokuserede på at tilbyde medarbejderne fleksible arbejdsforhold,” meddeler Citrix’ danske landechef, Anette Vainer i den forbindelse.

Hun mener, at det kan blive et problem, da netop den fleksible arbejdsform bliver et vigtigt parameter, når virksomheder skal tiltrække dygtige folk.

“Fleksible arbejdsforhold skaber typisk gladere og mere produktive medarbejdere,” siger hun.

Regeringen udbyder 128 millioner kroner til udvikling af nye batteriløsninger

Klima,. Energi- og Forsyningsministeriet vil investere 128 millioner kroner i projekter, der kan bidrage til udvikling af det, som ministeriet kalder for teknologier til lagring af strøm eller konvertering af strøm til andre energiformer.

De nye teknologier er nødvendige, hvis det skal lykkes at omstille den danske energiproduktion til vind og sol, da produktonen som bekendt her er ret uforudsigelig, mens energiforbruget er ret forudsigeligt.

Ifølge ministeriet vil man kunne få del i puljen med de 128 millioner kroner, hvis man står bag projekter, der ‘indeholder nye, innovative teknologier eller nye kombinationer af kendte teknologier.

Projekterne skal desuden være teknologi-neutrale, og de skal være ‘markante og af betydelig størrelse,’ hedder det.

Vestager i gang med at undersøge Googles jobportaler

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) er i gang med at kigge nærmere på de konkurrence- og markedsmæssige forhold i forbindelse med Googles job-service Google for Jobs.

23 europæiske jobsites - herunder danske JobIndex, der ejer Computerworld - indleverede fornylig en fælles klage over Google til EU.

Det kan du læse mere om her: 23 store job-sites klager til EU over Googles fremadstormende jobsøgnings-tjeneste: Forlanger straks-forbud

EU har allerede givet Google tre kæmpebøder for at udnytte sin størrelse til at forringe konkurrencesituationen på forskellig måde.

“Vi undersøger lige nu, om det samme kan være sket i andre dele af Googles forretning - herunder jobsøgnings-forretningen kendt som Google for Jobs,” siger Vestager ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.