Artikel top billede

'Big Tech'-firmaer falmer: Er Silicon Valley ved at miste glansen?

Silicon Valley har i mange år været regnet for et af de mest attraktive steder at arbejde. Men det bliver sværere og sværere for dalens virksomheder at forblive attraktive.

Silicon Valley i Californien i USA har i mange år været regnet en af de helt store driv-aksler i tech-verdenen, hvor nogle af de allerbedste folk med de største kompetencer, de største visioner og de bedste ambitioner har været samlet.

Dygtige folk er strømmet til. Det samme gælder risikovillig kapital i meget store mængder.

Men meget tyder på, at det hele er ved at vende, skriver Financial Times.

For Silicon Valley-selskaberne trues af begyndende problemer med at rekruttere og fastholde de allerdygtigste folk, som er nødvendige, hvis man skal ligge fremme i forreste linie.

Ifølge Financial Times plages Google af sager om medarbejdere, der er utilfredse med deres ledere.

Og Facebook har ifølge CNBC store problemer med at få fingrene i de bedste kandidater i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen for nogle år siden. De søger istedet over mod Google, Airbnb, Stripe og Lyft, hedder det.

I en rapport, som avisen har læst, peger de unge kandidater på, at de har både etiske og politiske betænkeligheder ved at arbejde for Facebook, ligesom de er i tvivl om Facebooks relevans for unge mennesker.

Rekrutterings-eksperten Sarah Drinkwater siger til Financial Times, at der i modsætning til tidligere i dag er en ‘hel række’ af globale techselskaber. Tidligere var der kun en håndfuld.

Desuden forlanger de unge kandidater i dag ofte, at deres arbejdsplads har en form for højere mening. Og ikke kun en god løn.

Visioner og personlig indflydelse

“En mening handler ofte om at have en flot vision og en fornemmelse af personlig indflydelse. Det er tit svært i virksomheder med rigtigt mange ansatte, hvor man kan føle sig som et tandhjul i en stor maskine,” siger hun til avisen.

Ifølge avisen er der også meget høje leveomkostninger ved at bo i Silicon Valley. Det er noget, som ikke mindst udlændinge mærke.

Briten Edward Vince, der har arbejdet for både Facebook, Apple og senest Airbnb (med udgangspunkt i London) siger, at der hersker en ‘monokultur’ blandt de såkaldte Big Tech-firmaer i Silicon Valley.

Det viser sig ved, at man ikke interagerer med andre end sine kolleger og lever i en slags osteklokke.

“Kulturen er, at man er flink, men ikke kritisk. Man møder sjældent folk, der er kritiske over deres arbejde og virksomhederne. De stræber efter en god anbefaling og en god bonus,” siger han.

Silicon Valley ligger i det nordlige Californien i området omkring San Fransisco.

Blandt de store it-selskaber med hovedkvarter i området finder vi Adobe, AMD, Apple, Cisco, Dreamworks, eBay, EA, Google, Hewlett-Packard, Intel, Juniper, Logitech, Nvidia, Oracle, Pixar, Siebel, Symantec, Yahoo, McAfee, SanDisk og VMware.

Læs også:

Lars Seier investerer millioner i Silicon Valley-iværksættere: "Håbet er jo, at der er en enkelt Uber, Dropbox eller AirBnb i mellem"

Anerkendt forsker forudser undergangen for verdens tech-hovedstad: "Silicon Valley vil i fremtiden blive et rustbælte"Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.