Artikel top billede

Lenovo vrager Intels nyeste 10nm CPU i nyeste super-bærbar-pc

Lenovo er en blandt flere laptop-producenter, som fortrækker Intels ældre teknologi i deres kommende high-end maskiner.

Lenovo løfter denne uge sløret for deres nye kollektion af high-end bærbare i Thinkpad og Yoga-serien.

Fælles for dem bliver, at Intels mest avancerede processorer, dem der er baseret på 10 nanometer procesteknik, ikke bliver at finde i enhedernes maskinrum.

I stedet for de såkalte ’Ice Lake’ CPU’er bliver det i stedet Intels ’Comet Lake’-processorer, der vil levere kræfterne i Lenovos kommende topmodeller, Thinkpad X1 Carbon samt Thinkpad X1 Yoga.

Intels Comet Lake processorer er kendetegnet ved at være fremstillet med Intels aldrende 14nm procesteknik, noterer The Inquirer.

Selvom Lenovos kommende topmodeller ikke får Intels mest avancerede processorer ombord, vil de møde den såkaldte ’Project Athena’-standard, som er Intels mærkningsordning for maskiner, der møder en stribe krav såsom Wifi 6-forbindelse og mindst ni timers driftstid på en opladning.

Thinkpad X1 Carbon vil endda, ifølge Lenovo, levere over 18 timers drift på en enkel opladning.

De to nye Lenovo-maskiner vil få handelsdebut i september til amerikanske priser på henholdsvis 1.479 dollar for X1 Carbon og 1.609 dollar for X1 Yoga.

Omsat til danske kroner svarer det til 9.930 og 10.800 kroner for de to high-end maskiner.

Flere vælger Intels nye processorer fra

Ud over de to high-end bærbare vil fire øvrige Thinkpad-modeller vrage Intels nyeste 10nm processorer til fordel for CPU’er baseret på ældre teknik, når de får salgsdebut i oktober: ThinkPad T490, ThinkPad X390, ThinkPad L13 og ThinkPad L13 Yoga.

En anden pc-producent som Dell har i forrige uge annonceret, at deres top-maskiner fra XPS serien vil få debut med Intels Comet Lake processorer ombord.

Læs også: Forretning eller fornøjelse? Bør man vælge den professionelle laptop eller den forbrugerrettede design-maskine?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere