Artikel top billede

Lenovo vrager Intels nyeste 10nm CPU i nyeste super-bærbar-pc

Lenovo er en blandt flere laptop-producenter, som fortrækker Intels ældre teknologi i deres kommende high-end maskiner.

Lenovo løfter denne uge sløret for deres nye kollektion af high-end bærbare i Thinkpad og Yoga-serien.

Fælles for dem bliver, at Intels mest avancerede processorer, dem der er baseret på 10 nanometer procesteknik, ikke bliver at finde i enhedernes maskinrum.

I stedet for de såkalte ’Ice Lake’ CPU’er bliver det i stedet Intels ’Comet Lake’-processorer, der vil levere kræfterne i Lenovos kommende topmodeller, Thinkpad X1 Carbon samt Thinkpad X1 Yoga.

Intels Comet Lake processorer er kendetegnet ved at være fremstillet med Intels aldrende 14nm procesteknik, noterer The Inquirer.

Selvom Lenovos kommende topmodeller ikke får Intels mest avancerede processorer ombord, vil de møde den såkaldte ’Project Athena’-standard, som er Intels mærkningsordning for maskiner, der møder en stribe krav såsom Wifi 6-forbindelse og mindst ni timers driftstid på en opladning.

Thinkpad X1 Carbon vil endda, ifølge Lenovo, levere over 18 timers drift på en enkel opladning.

De to nye Lenovo-maskiner vil få handelsdebut i september til amerikanske priser på henholdsvis 1.479 dollar for X1 Carbon og 1.609 dollar for X1 Yoga.

Omsat til danske kroner svarer det til 9.930 og 10.800 kroner for de to high-end maskiner.

Flere vælger Intels nye processorer fra

Ud over de to high-end bærbare vil fire øvrige Thinkpad-modeller vrage Intels nyeste 10nm processorer til fordel for CPU’er baseret på ældre teknik, når de får salgsdebut i oktober: ThinkPad T490, ThinkPad X390, ThinkPad L13 og ThinkPad L13 Yoga.

En anden pc-producent som Dell har i forrige uge annonceret, at deres top-maskiner fra XPS serien vil få debut med Intels Comet Lake processorer ombord.

Læs også: Forretning eller fornøjelse? Bør man vælge den professionelle laptop eller den forbrugerrettede design-maskine?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.