Artikel top billede

Apple klar til at levere officielle dele til uafhængige reparationsbutikker

Efter i lang tid at have kæmpe mod uafhængige reperationsbutikker, søsætter Apple nu et program, hvor forhandlerne kan købe officielle dele til samme pris som Apples autoriserede partnere.

Apple åbner op for salg af dele, værktøjer og reperationsguides til uafhængige forhandlere.

Det skriver Reuters.

Det er nye takter fra Apple, der ellers i flere år har kæmpet imod amerikanske love, der netop krævede, at Apple leverede officielle dele til uafhængige forhandlere.

Programmet er ifølge Apple et svar på en stor efterspørgsel, som Apple og dets autoriserede partnere oplever i forhold til reparationer af ødelagte iPhones.

"Når der er behov for en reparation, skal en kunde have tillid til, at reparationen udføres korrekt," lyder det fra Jeff Williams, Apples COO, ifølge Cnet.

"Vi mener, at den sikreste og mest pålidelige reparation er en, der håndteres af en uddannet tekniker, der bruger ægte dele, der er korrekt konstrueret og grundigt testet," fortsætter han.

Læs også: Efter afsløringer om aflytning: Apple undskylder og indfører omfattende ændringer i Siri

Apple ruller i første omgang de nye takter ud på hjemmemarkedet i USA, før selskabet vil gå videre med programmet i andre lande.

Kovendingen fra Apple betyder, at uafhængige butikker vil blive tilbudt officielle dele til reparationer af produkter, der ikke længere er omfattet af garantien, til samme pris som Apples autoriserede partnere.

Apples iPhone-salgstal har været på tilbagegang i de sidste ti regnskabskvartaler.

Uafhængige Apple-forhandlere har ifølge Reuters længe beklaget sig over kravene til de store indkøb hos Apple, der kræves for at blive en autoriseret partner, hvilket ifølge dem medfører, at de ikke kan konkurrere på reparationspriser.

Programmet bliver gratis at skrive sig op til, men Apple kræver dog, at forhandlerne har en Apple-certificeret tekniker, der har taget et gratis 40-timers træningsforløb og test, leveret af Apple.

Læs også: Nu kommer iOS 13: Mange forbedringer på vej til din CarPlay, iPhone, iPad og AirPod - se dem herPremium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.