Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Efter afsløringer om aflytning: Apple undskylder og indfører omfattende ændringer i Siri

Efter massiv kritik går Apple nu ud og undskylder for den menneskelige aflytning af brugernes samtaler med Siri. Se de nye ændringer til stemmeassistenten her.

Apple har været udsat for massiv kritik, da det kom frem, at selskabet har hyret folk til at gennemlytte brugeres samtaler med Siri.

Derfor har det amerikanske tech-selskab været ude og undskylde for deres håndtering af brugernes data.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Indtil nu har tech-selskabet fået underleverandører til at gennemlytte brugernes samtaler med Siri som del af kvalitetskontrollen. Ifølge selskabet er det kun 0,2 procent af samtalerne, der er blevet aflyttet og oversat.

Men det har Apple nu afskaffet.

"Vi ved, at vores brugere har været bekymrede over de seneste rapporter, der handler om folk, der lytter til Siris lydoptagelser, som er en del af Siris kvalitetskontrol."

"Vi har hørt bekymringerne og suspenderer øjeblikkeligt den menneskelige aflytning af Siri-samtalerne og er påbegyndt en omfattende evaluring af vores praksis og politikker," skriver Apple.

Læs mere her: Ansatte lyttede til folk, der havde sex og solgte narko: Nu stopper Apple omstridt Siri-program

Det har ført til flere ændringer af stemmeassistenten.

Selskabet skriver, at som standard vil Apple ikke længere opbevare og oversætte brugernes samtaler med Siri.

Det vil i stedet blive valgfrit for brugerne, om de vil give stemmeassisten lov til at bruge samtalerne til at forbedre servicen.

Som den tredje ændring, hvis man giver Siri lov til at benytte ens samtaler, så er det udelukkende medarbejdere fra Apple, der vil gennemlytte interaktionerne med Siri.

Tidligere har Apple hyret andre selskaber til at gennemlytte Siri-samtalerne. Denne praksis er blandt andet blevet afsløret i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Apple og Google har aflyttet og nedskrevet danskeres samtaler: "Jeg har overhørt skænderier, samlejer samt almindelige samtaler"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere