Artikel top billede

Efter afsløringer om aflytning: Apple undskylder og indfører omfattende ændringer i Siri

Efter massiv kritik går Apple nu ud og undskylder for den menneskelige aflytning af brugernes samtaler med Siri. Se de nye ændringer til stemmeassistenten her.

Apple har været udsat for massiv kritik, da det kom frem, at selskabet har hyret folk til at gennemlytte brugeres samtaler med Siri.

Derfor har det amerikanske tech-selskab været ude og undskylde for deres håndtering af brugernes data.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Indtil nu har tech-selskabet fået underleverandører til at gennemlytte brugernes samtaler med Siri som del af kvalitetskontrollen. Ifølge selskabet er det kun 0,2 procent af samtalerne, der er blevet aflyttet og oversat.

Men det har Apple nu afskaffet.

"Vi ved, at vores brugere har været bekymrede over de seneste rapporter, der handler om folk, der lytter til Siris lydoptagelser, som er en del af Siris kvalitetskontrol."

"Vi har hørt bekymringerne og suspenderer øjeblikkeligt den menneskelige aflytning af Siri-samtalerne og er påbegyndt en omfattende evaluring af vores praksis og politikker," skriver Apple.

Læs mere her: Ansatte lyttede til folk, der havde sex og solgte narko: Nu stopper Apple omstridt Siri-program

Det har ført til flere ændringer af stemmeassistenten.

Selskabet skriver, at som standard vil Apple ikke længere opbevare og oversætte brugernes samtaler med Siri.

Det vil i stedet blive valgfrit for brugerne, om de vil give stemmeassisten lov til at bruge samtalerne til at forbedre servicen.

Som den tredje ændring, hvis man giver Siri lov til at benytte ens samtaler, så er det udelukkende medarbejdere fra Apple, der vil gennemlytte interaktionerne med Siri.

Tidligere har Apple hyret andre selskaber til at gennemlytte Siri-samtalerne. Denne praksis er blandt andet blevet afsløret i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Apple og Google har aflyttet og nedskrevet danskeres samtaler: "Jeg har overhørt skænderier, samlejer samt almindelige samtaler"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.