Artikel top billede

Danske telebutikker udleverer dit sim-kort til fremmede brugere

Flere københavnske telebutikker vil uden videre udlevere sim-kort til dit telefonnummer til alle, der spørger i butikken.

En række københavnske telebutikker udleverer uden videre nyt sim-kort til dit telefonnummer til alle, der anmoder om det i butikken.

Det viser en stikprøve-kontrol, som Ingeniøren har foretaget rundt i København i butikker for Yousee, Telia, Telenor og 3.

“Særligt 3 skiller sig ud ved i flere tilfælde end ikke at spørge om navn eller forsøge at bede om ID. Modsat var det for Ingeniøren umuligt at få udleveret sim-kort fra Yousee uden at vise billed-ID. Hos Telia var det i flere tilfælde muligt at få et aktivt sim-kort, hvis du kunne offerets CPR-nummer, mens en Telenor-­butik udleverede et sim-kort mod at få oplyst offerets navn og adresse,” skriver Ingeniøren her.

Metoden er kendt som ‘sim-swapping.’

Lykkes det for en køber at få udleveret et sim-kort til et fremmed telefonnummer på sine blå øjne, giver det adgang til både at sende og modtage dine sme’er og foretage opkald på dine vegne.

Desuden kan det bane vejen til eksempelvis mail, sociale medier og meget andet.

Til Ingeniøren kalder Jesper Mikkelsen fra it-sikkerhedsselskabet Trend Micro det for både ‘alarmerende’ og ‘rystende,’ at det overhovedet kan lade sig gøre at få udleveret sim-kort på denne måde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere