Artikel top billede

Danske telebutikker udleverer dit sim-kort til fremmede brugere

Flere københavnske telebutikker vil uden videre udlevere sim-kort til dit telefonnummer til alle, der spørger i butikken.

En række københavnske telebutikker udleverer uden videre nyt sim-kort til dit telefonnummer til alle, der anmoder om det i butikken.

Det viser en stikprøve-kontrol, som Ingeniøren har foretaget rundt i København i butikker for Yousee, Telia, Telenor og 3.

“Særligt 3 skiller sig ud ved i flere tilfælde end ikke at spørge om navn eller forsøge at bede om ID. Modsat var det for Ingeniøren umuligt at få udleveret sim-kort fra Yousee uden at vise billed-ID. Hos Telia var det i flere tilfælde muligt at få et aktivt sim-kort, hvis du kunne offerets CPR-nummer, mens en Telenor-­butik udleverede et sim-kort mod at få oplyst offerets navn og adresse,” skriver Ingeniøren her.

Metoden er kendt som ‘sim-swapping.’

Lykkes det for en køber at få udleveret et sim-kort til et fremmed telefonnummer på sine blå øjne, giver det adgang til både at sende og modtage dine sme’er og foretage opkald på dine vegne.

Desuden kan det bane vejen til eksempelvis mail, sociale medier og meget andet.

Til Ingeniøren kalder Jesper Mikkelsen fra it-sikkerhedsselskabet Trend Micro det for både ‘alarmerende’ og ‘rystende,’ at det overhovedet kan lade sig gøre at få udleveret sim-kort på denne måde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere