Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Sundhedsplatformen skulle erstatte 31 it-systemer - men har stadig 12 forældede it-systemer i drift

Region Hovedstaden har stadig flere forældede it-systemer i drift. Systemerne skulle oprindeligt udfases som led i implementeringen af Sundhedsplatformen frem mod 2018. Samtlige it-systemer forventes først endeligt lukket ned ved udgangen af 2022, hvilket er mere end seks år, efter implementeringen af Sundhedsplatformen begyndte.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i hvorfor Region Hovedstaden og Region Sjælland stadig har 12 forældede it-systemer i drift
  • Se den årlige ekstraregning
  • Læs hvorfor de forældede it-systemer først forventes endeligt udfaset i 2022
  • Find ud af hvor mange systemer der forventes at blive lukket i 2019
  • Indsigt i hele processen
755
4 min
Klokken 03 om natten 21. maj 2016 gik Sundhedsplatformen i luften på Herlev og Gentofte Hospital, som de to første hospitaler i Region Hovedstaden.

Frem mod 2018 var planen, at alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland skulle overgå til Sundhedsplatformen, der skulle fungere som en elektronisk patientjournal for 44.000 ansatte og 2,5 millioner borgere.

Som konsekvens heraf ville 30 (reelt er der tale om 31) forældede it-systemer blive lukket ned i takt med implementeringen, men sådan forholder virkeligheden sig ikke.

På baggrund af en aktindsigt kan Computerworld nu afsløre, at mere end tre år efter implementeringen af Sundhedsplatformen begyndte, er kun 19 af de forældede systemer blevet udfaset.