Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorff)

Twitters CEO hacket - udsendte pludselig racistiske tweets: Måske offer for 'SIM-swapping'

Twitters topchef og - stifter Jack Dorsey har fået hacket sin twitter-konto.

Der findes mange højt profilerede brugere af Twitter, men ikke mange slår selskabets øverste chef, Jack Dorsey, der under Twitter-navnet '@jack' har omkring fire millioner følgere.

Det har derfor vakt en del opsigt, at Jack Dorseys egen Twitter-konto i weekenden blev hacket og overtaget af indtil videre ukendte gerningsmænd.

De nåede at udsende en række tweets og re-tweets via Jack Dorseys konto, inden sikkerhedshullet blev lukket igen efter en times tid.

Eksempelvis hed det i et tweet udsendt i topchefens navn, at Adolf Hitler var uskyldig, mens andre indeholdte forskellige nedsættende kommentarer om både sorte og jøder.

Hackerne nåede også at udsende et tweet i topchefens navn med besked om, at der var blevet fundet en bombe i Twitters hovedkvarter.

Ifølge Twitter kom hackerne ind via det telefonnummer, der er forbundet med Jack Dorseys Twitter-konto.

Dette telefonnummer blev komprommiteret på grund af en sikkerhedsbrist hos Jack Dorseys telefon-leverandør.

Ifølge sikkerhedsmanden Brian Krebs ser det ifølge Reuters ud til, at Jack Dorsey blev offer for såkaldt SIM-swapping, hvor hackere snyder sig til at få udleveret SIM-kort til andres telefoner.

Det er ikke altid særligt svært - heller ikke herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Danske telebutikker udleverer dit sim-kort til fremmede brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere