Kæmpe læk: Millioner af telefonnumre på Facebook-brugere er blevet blotlagt

Telefonnumre på millioner af Facebook-brugere er blevet fundet på en server, hvor de blev opbevaret uden password-beskyttelse.

Millioner af telefonnumre, der stammer fra Facebook-konti, er blevet lækket på nettet.

Det skriver techmediet Techcrunch.

Ifølge mediet drejet det sig om 419 millioner datapunkter på Facebook-brugere over hele verden.

Her i blandt 18 millioner datapunkter på brugere i Storbritannien, 33 millioner datapunkter på brugere i USA og 50 millioner datapunkter på brugere i Vietnam.

Alle data lå ifølge Techcrunch på en server, der ikke var beskyttet med et password, og alle oplysningerne – herunder telefonnumrene - var knyttet til brugernes unikke Facebook-ID.

Udover telefonnumre indeholdte databasen også brugernes navn og oplysninger om deres køn og deres lokation.

En data-ekspert oplyser desuden til Techcrunch, at han har identificeret flere telefonnumre, der er knyttet til flere berømtheder.

Læs også: 700 millioner e-mails og passwords er lige blevet lækket: Her giver en hacker fem fif, der sikrer dig mod internet-slynglerne

Gamle data
Facebook stoppede allerede sidste år med at synliggøre brugernes telefonnumre, og en talsperson fra Facebook oplyser til Techcrunch, at de lækkede data er blevet høstet før, at selskabet lukkede ned for adgangen til telefonnumre.

”Datasættet er gammelt og lader til at indeholder informationer, der er indhentet før, at vi foretog vores ændringer sidste år, hvor vi fjernede folks mulighed for at finde andre brugere via deres telefonnumre,” lyder det fra Jay Nancarrow, talsperson for Facebook, til Techcrunch.

Han understreger samtidig, at der er intet som tyder på, at der er Facebook-brugere, som har fået kompromitteret deres konti i forbindelse med lækket.

Det er ifølge Techcrunch endnu uvist, hvem der har høstet de mange data, og hvad formålet har været.

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.