Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Kæmpe læk: Millioner af telefonnumre på Facebook-brugere er blevet blotlagt

Telefonnumre på millioner af Facebook-brugere er blevet fundet på en server, hvor de blev opbevaret uden password-beskyttelse.

Millioner af telefonnumre, der stammer fra Facebook-konti, er blevet lækket på nettet.

Det skriver techmediet Techcrunch.

Ifølge mediet drejet det sig om 419 millioner datapunkter på Facebook-brugere over hele verden.

Her i blandt 18 millioner datapunkter på brugere i Storbritannien, 33 millioner datapunkter på brugere i USA og 50 millioner datapunkter på brugere i Vietnam.

Alle data lå ifølge Techcrunch på en server, der ikke var beskyttet med et password, og alle oplysningerne – herunder telefonnumrene - var knyttet til brugernes unikke Facebook-ID.

Udover telefonnumre indeholdte databasen også brugernes navn og oplysninger om deres køn og deres lokation.

En data-ekspert oplyser desuden til Techcrunch, at han har identificeret flere telefonnumre, der er knyttet til flere berømtheder.

Læs også: 700 millioner e-mails og passwords er lige blevet lækket: Her giver en hacker fem fif, der sikrer dig mod internet-slynglerne

Gamle data

Facebook stoppede allerede sidste år med at synliggøre brugernes telefonnumre, og en talsperson fra Facebook oplyser til Techcrunch, at de lækkede data er blevet høstet før, at selskabet lukkede ned for adgangen til telefonnumre.

”Datasættet er gammelt og lader til at indeholder informationer, der er indhentet før, at vi foretog vores ændringer sidste år, hvor vi fjernede folks mulighed for at finde andre brugere via deres telefonnumre,” lyder det fra Jay Nancarrow, talsperson for Facebook, til Techcrunch.

Han understreger samtidig, at der er intet som tyder på, at der er Facebook-brugere, som har fået kompromitteret deres konti i forbindelse med lækket.

Det er ifølge Techcrunch endnu uvist, hvem der har høstet de mange data, og hvad formålet har været.

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere