Artikel top billede

DDoS-angreb sendte Wikipedia i knæ: Lukkede ned i Europa og Mellemøsten

Det store online-opslagsværk Wikipedia lukkede ned i weekenden i Europa og i Mellemøsten. Et DDoS-angreb fik hjemmesiden til at gå i sort i flere lande fredag og lørdag.

Internettets opslagsværk, Wikipedia, blev sendt i knæ fredag af et DDoS-angreb.

Det fik hjemmesiden til at lukke ned i flere lande i Europa og Mellemøsten.

Det skriver Gizmondo.

Wikipedia gik ned fredag eftermiddag og angrebet fortsatte indtil søndag morgen. Flere millioner brugere på tværs af Europa og Mellemøsten blev ramt henover weekenden.

En talsperson fra Wikimedia Foundation, der er nonprofit organisationen bag Wikipedia, skrev i en blogpost lørdag, at de fordømmer den slags ondsindede angreb.

"De tager ikke bare Wikipedia offline. Angrebet truer alles fundamentale rettighed til frit at få adgang til og dele information. Vi hos Wikimedia forpligter os til bevare den ret for alle," fremgår det af blogopslaget.

Lørdag 7. september rapporterede mediet Techcrunch, at siden stadig var nede i dele af Storbritannien, Polen, Holland, Frankrig, Tyskland og Italien.

Wikipedia er oppe og køre igen i de ramte lande.

Læs mere: Den italienske version af Wikipedia lukker ned for alt indhold i protest mod nye copyright-regler fra EU
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere