Artikel top billede

DDoS-angreb sendte Wikipedia i knæ: Lukkede ned i Europa og Mellemøsten

Det store online-opslagsværk Wikipedia lukkede ned i weekenden i Europa og i Mellemøsten. Et DDoS-angreb fik hjemmesiden til at gå i sort i flere lande fredag og lørdag.

Internettets opslagsværk, Wikipedia, blev sendt i knæ fredag af et DDoS-angreb.

Det fik hjemmesiden til at lukke ned i flere lande i Europa og Mellemøsten.

Det skriver Gizmondo.

Wikipedia gik ned fredag eftermiddag og angrebet fortsatte indtil søndag morgen. Flere millioner brugere på tværs af Europa og Mellemøsten blev ramt henover weekenden.

En talsperson fra Wikimedia Foundation, der er nonprofit organisationen bag Wikipedia, skrev i en blogpost lørdag, at de fordømmer den slags ondsindede angreb.

"De tager ikke bare Wikipedia offline. Angrebet truer alles fundamentale rettighed til frit at få adgang til og dele information. Vi hos Wikimedia forpligter os til bevare den ret for alle," fremgår det af blogopslaget.

Lørdag 7. september rapporterede mediet Techcrunch, at siden stadig var nede i dele af Storbritannien, Polen, Holland, Frankrig, Tyskland og Italien.

Wikipedia er oppe og køre igen i de ramte lande.

Læs mere: Den italienske version af Wikipedia lukker ned for alt indhold i protest mod nye copyright-regler fra EU
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere