Artikel top billede

Her er Apple Watch Series 5 med en ny skærm, der aldrig slukker

Det helt nye Apple Watch Series 5 bliver udstyret med en ny skærmteknologi, der betyder, at skærmen kan være tændt hele tiden uden, at det går udover batteritiden.

Lige siden, at Apple i 2015 lancerede det første Apple Watch har folk efterspurgt en skærm, der kunne være tændt hele tiden.

Med det nye Apple Watch Series 5 har Apple langt om længe efterkommet det ønske.

For det nye ur er udstyret med den helt nye skærmteknologi LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), der kan være tændt hele tiden uden at have et massivt energiforbrug.

Det betyder, at du ikke længere behøver at dreje dit håndled for at tænde skærmen og se, hvad klokken er.

Uret vil dog som udgangspunkt blot visen tiden med en relativ lav belysning, og når du drejer håndleddet, vil skærmstyrket blive skruet op for fuld blus.

Læs også: Apple slipper iPhone 11 løs i tre varianter – fås nu som ’Pro’

Batteritiden er uændret

Apple understreger, at det takket være den nye skærmteknologi vil være muligt at fastholde batteritiden på mindst 18 timer. Samme battertid som de tidligere versioner af uret også har haft.

Udover den nye skærmteknologi vil Apple Watch Series 5 – ligesom iPhone – også blive udstyret med et kompas. Det betyder blandt andet, at telefonen kan vise, hvilken retning du er rettet mod, når du åbner din kort-app.

Til gengæld havde Apple ikke noget nyt at melde om processoren i det nye Apple Watch, og vi må derfor antage, at uret er udstyret med den samme S4 dual core-processor, som også sad i Apple Watch Series 4.

Nye materialer

Ligesom de tidligere udgaver bliver Apple Watch Series 5 tilgængelig i en udgave i aluminium og en udgave i stål.

Men derudover kan den også købes i en version i keramik, og for første gang nogensinde bliver Apple Watch også til gængelig i titanium.

Her er priserne

Apple Watch Series 5 koster i den billigste udgave - uden LTE og med en skærm på 40 mm - 3499 kroner.

Til gengæld har Apple valgt at fortsætte med sælge det to år gamle Apple Watch Series 3 til en nedsat pris. Det kan nu købes til en pris 1700 kroner.

I Danmark kan Apple Watch Series 5 købes fra den 20. september, hvis du ønsker standardudgaven, mens den særudgave, som Apple udgiver i samarbejde med Nike bliver tilgængelig fra den 4. oktober.

Læs også: Apple lancerer iPad 10.2: Her er prisen det stærkeste salgsargument
Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.