OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

It-professor revser Skatteministeriets forsinkede it-system: "Det var ufornuftigt udelukkende at benytte sig af agil udvikling"

Skatteministeriet valgte den forkerte udviklingsmetode til Danmarks nye inddrivelsessystem. Det mener ITU-professor Søren Lauesen, der kalder det "ufornuftigt", at man kun benyttede sig af agil udvikling i forbindelse med udviklingen af det nye it-system PSRM.

"Det var ufornuftigt udelukkende at benytte sig af agil udvikling til det nye gældsinddrivelsessystem. Systemet er et eksempel på, at agil udvikling kan være direkte skadeligt i større projekter."

Så klar er meldingen fra ITU-professor Søren Lauesen til Version2 om Skatteministeriets forsinkede it-system PSRM (Public Sector Revenue Management).

Søren Lauesen gør det klart, at valget af udviklingsmetoden har medført, at der ikke har været tilstrækkelig opmærksomhed på, hvordan man tilslutter de 800 fordringshaveres forskellige it-systemer.

Læs mere om sagen her: Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

PSRM, der afløser det skandaleramte EFI-system, skulle være klar til at inddrive gæld for danskerne i løbet af 2019, men i midten af august 2019 er kun 47 af de i alt 800 offentlige kreditorer, som skal kobles på det nye it-system, blevet tilsluttet til PSRM.

Rigsrevisionen frygter desuden, at systemet heller ikke bliver klar til at inddrive danskernes gæld, der nu er vokset til 118 milliarder kroner, i 2020.

Læs også: Skat skal udskifte 70 ældgamle it-systemer: "De folk der ved, hvad der sker, er gået på pension eller er døde"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere