Artikel top billede

It-professor revser Skatteministeriets forsinkede it-system: "Det var ufornuftigt udelukkende at benytte sig af agil udvikling"

Skatteministeriet valgte den forkerte udviklingsmetode til Danmarks nye inddrivelsessystem. Det mener ITU-professor Søren Lauesen, der kalder det "ufornuftigt", at man kun benyttede sig af agil udvikling i forbindelse med udviklingen af det nye it-system PSRM.

"Det var ufornuftigt udelukkende at benytte sig af agil udvikling til det nye gældsinddrivelsessystem. Systemet er et eksempel på, at agil udvikling kan være direkte skadeligt i større projekter."

Så klar er meldingen fra ITU-professor Søren Lauesen til Version2 om Skatteministeriets forsinkede it-system PSRM (Public Sector Revenue Management).

Søren Lauesen gør det klart, at valget af udviklingsmetoden har medført, at der ikke har været tilstrækkelig opmærksomhed på, hvordan man tilslutter de 800 fordringshaveres forskellige it-systemer.

Læs mere om sagen her: Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

PSRM, der afløser det skandaleramte EFI-system, skulle være klar til at inddrive gæld for danskerne i løbet af 2019, men i midten af august 2019 er kun 47 af de i alt 800 offentlige kreditorer, som skal kobles på det nye it-system, blevet tilsluttet til PSRM.

Rigsrevisionen frygter desuden, at systemet heller ikke bliver klar til at inddrive danskernes gæld, der nu er vokset til 118 milliarder kroner, i 2020.

Læs også: Skat skal udskifte 70 ældgamle it-systemer: "De folk der ved, hvad der sker, er gået på pension eller er døde"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere