Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Microsoft på vej med ny kønsneutral stavekontrol: Nu skal det være slut med at skrive 'politiMAND'

I fremtiden vil Word opfordre dig til at skrive "politibetjent" i stedet for "politimand". Det er blot en af flere ændringer, der skal gøre Microsofts stavekontrol mere inkluderende

Den amerikanske it-gigant Microsoft er på vej med en ny version af sin stavekontrol, der nu skal opfordre til et mere inkluderende sprogbrug.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det betyder eksempelvis, at Microsofts stavekontrol vil foreslå, at du i stedet for ordet "politimand" bruger det mere kønsneutrale "politibetjent".

Det er dog ikke udelukkende, når det handler om køn, at stavekontrollen vil opfordre til at brugerne justere sprogbruget.

Ifølge avisen vil Microsofts stavekontrol i fremtiden også foreslå, at du i stedet for at skrive ”dement” skriver en ”person med demens.”

Læs også: Ny Office 365-opdatering indeholder ny genial Excel-funktion: Importer en tabel med kameraet på din telefon

Ekspert er ikke overrasket

Andreas Birkbak, der er ph.d. i teknoantropologi og adjunkt ved Aalborg Universitet, fortæller til Kristeligt Dagblad, at han ikke overrasket at Microsoft nu foretager denne type ændringer.

”I det her tilfælde flugter det fint med den identitetsforståelse og den fortælling om sig selv som et sted med progressive aktører, som Silicon Valley har. Mange af de her store tech-firmaer markerer sig i de årlige Pride-parader, og mange af dem har interne programmer, der støtter op om LGBT-miljøet. Nu ser vi det så også i måden, som de designer software på,” siger han til avisen.

Baseret på kunstig intelligens

Nyheden om ændringerne i Microsofts stavekontrol blev allerede i foråret omtalt i en række engelsksprogede medier, hvor blandt andet det britiske medie The Telegraph kunne berette, at den nye stavekontrol ifølge mediet er baseret på kunstig intelligens.

Ifølge den britiske avis vil den nye stavekontrol blive udrullet i løbet af efteråret.

Det fremgår dog hverken af artiklen i The Telegraph eller af artiklen i Kristeligt Dagblad, hvornår udrulningen af den danske udgave af den nye mere inkluderende stavekontrol vil finde sted, eller om funktionen indtil videre vil være forbeholdt amerikanske brugere.

Læs også: "Når der er problemer med diskrimination i AI-systemer, handler det ikke kun om modellerne, men om de data, som folk lægger ind i dem"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere