Artikel top billede

Microsoft på vej med ny kønsneutral stavekontrol: Nu skal det være slut med at skrive 'politiMAND'

I fremtiden vil Word opfordre dig til at skrive "politibetjent" i stedet for "politimand". Det er blot en af flere ændringer, der skal gøre Microsofts stavekontrol mere inkluderende

Den amerikanske it-gigant Microsoft er på vej med en ny version af sin stavekontrol, der nu skal opfordre til et mere inkluderende sprogbrug.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det betyder eksempelvis, at Microsofts stavekontrol vil foreslå, at du i stedet for ordet "politimand" bruger det mere kønsneutrale "politibetjent".

Det er dog ikke udelukkende, når det handler om køn, at stavekontrollen vil opfordre til at brugerne justere sprogbruget.

Ifølge avisen vil Microsofts stavekontrol i fremtiden også foreslå, at du i stedet for at skrive ”dement” skriver en ”person med demens.”

Læs også: Ny Office 365-opdatering indeholder ny genial Excel-funktion: Importer en tabel med kameraet på din telefon

Ekspert er ikke overrasket

Andreas Birkbak, der er ph.d. i teknoantropologi og adjunkt ved Aalborg Universitet, fortæller til Kristeligt Dagblad, at han ikke overrasket at Microsoft nu foretager denne type ændringer.

”I det her tilfælde flugter det fint med den identitetsforståelse og den fortælling om sig selv som et sted med progressive aktører, som Silicon Valley har. Mange af de her store tech-firmaer markerer sig i de årlige Pride-parader, og mange af dem har interne programmer, der støtter op om LGBT-miljøet. Nu ser vi det så også i måden, som de designer software på,” siger han til avisen.

Baseret på kunstig intelligens

Nyheden om ændringerne i Microsofts stavekontrol blev allerede i foråret omtalt i en række engelsksprogede medier, hvor blandt andet det britiske medie The Telegraph kunne berette, at den nye stavekontrol ifølge mediet er baseret på kunstig intelligens.

Ifølge den britiske avis vil den nye stavekontrol blive udrullet i løbet af efteråret.

Det fremgår dog hverken af artiklen i The Telegraph eller af artiklen i Kristeligt Dagblad, hvornår udrulningen af den danske udgave af den nye mere inkluderende stavekontrol vil finde sted, eller om funktionen indtil videre vil være forbeholdt amerikanske brugere.

Læs også: "Når der er problemer med diskrimination i AI-systemer, handler det ikke kun om modellerne, men om de data, som folk lægger ind i dem"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.