Artikel top billede

Kommune: Skoler bør udskyde Aula - er bekymret over datasikkerheden

De danske skoler bør udskyde igangsættelsen af den nye Aula-platform på grund af bekymringer om datasikkerhed og dårlige funktionaliteter, anbefaler kommune.

De danske skoler bør ikke tage den nye skoleplatform Aula i brug som planlagt om halvanden måned. Istedet bør de vente til nytår.

Sådan lyder anbefalingen fra Køge Kommune, der er bekymret over datasikkerheden og manglende funktionaliteter i systemet, skriver Folkeskolen.

“Det handler blandt andet om, at der i Aula, som det ser ud nu, er meget indviklede arbejdsgange, når 'sikre filer' skal gemmes, ligesom der er et helt uløst problem omkring adgang til Aula for personale på de opholdssteder og specialtilbud, hvor de allersvageste af vores elever bor. Det samme gælder brugen af Aula for flygtninge og andre udenlandske statsborgere uden dansk CPR-nummer", skriver Køge Kommunes skolechef, Søren Thorborg, ifølge Folkeskolen i en mail til kommunes skoleledere.

Ifølge bladet skriver skolechefen, at ‘flere andre’ kommuner har taget en lignende beslutning.

Det fremgår, at kommunens forvaltning på forskellige møder ikke er blevet overbevist om, at problemerne kan løses inden efterårsferien, hvor Aula efter den oprindelige plan skulle sættes i gang i kommunen.

Kombit skrev i 2017 under med konsortiet bestående af Netcompany og de tre virksomheder Frog, EduLab og Advice om aftalen til mellem 350 og 400 millioner kroner om udvikling, drift, vedligeholdelse og videreudvikling af Aula.

Systemet skulle ifølge den oprindelige aftale være i drift i august 2019, men er blevet forsinket.

Det har kostet de danske kommuner flere millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Kommunerne ender med millionregning efter Aula-forsinkelse: "Det er selvfølgelig brandærgerligt, og vi kan kun beklage"

Læs også:

Itslearning måtte fyre et betydeligt antal medarbejdere efter Netcompany vandt Aula-kontrakt: "Nu skal vi ud og mande op igen"

Kombit lander aftale om forlængelse af Skoleintra efter forsinkelse af Aula: Skolerne skal nu vælge mellem to modeller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere