Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kommune: Skoler bør udskyde Aula - er bekymret over datasikkerheden

De danske skoler bør udskyde igangsættelsen af den nye Aula-platform på grund af bekymringer om datasikkerhed og dårlige funktionaliteter, anbefaler kommune.

De danske skoler bør ikke tage den nye skoleplatform Aula i brug som planlagt om halvanden måned. Istedet bør de vente til nytår.

Sådan lyder anbefalingen fra Køge Kommune, der er bekymret over datasikkerheden og manglende funktionaliteter i systemet, skriver Folkeskolen.

“Det handler blandt andet om, at der i Aula, som det ser ud nu, er meget indviklede arbejdsgange, når 'sikre filer' skal gemmes, ligesom der er et helt uløst problem omkring adgang til Aula for personale på de opholdssteder og specialtilbud, hvor de allersvageste af vores elever bor. Det samme gælder brugen af Aula for flygtninge og andre udenlandske statsborgere uden dansk CPR-nummer", skriver Køge Kommunes skolechef, Søren Thorborg, ifølge Folkeskolen i en mail til kommunes skoleledere.

Ifølge bladet skriver skolechefen, at ‘flere andre’ kommuner har taget en lignende beslutning.

Det fremgår, at kommunens forvaltning på forskellige møder ikke er blevet overbevist om, at problemerne kan løses inden efterårsferien, hvor Aula efter den oprindelige plan skulle sættes i gang i kommunen.

Kombit skrev i 2017 under med konsortiet bestående af Netcompany og de tre virksomheder Frog, EduLab og Advice om aftalen til mellem 350 og 400 millioner kroner om udvikling, drift, vedligeholdelse og videreudvikling af Aula.

Systemet skulle ifølge den oprindelige aftale være i drift i august 2019, men er blevet forsinket.

Det har kostet de danske kommuner flere millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Kommunerne ender med millionregning efter Aula-forsinkelse: "Det er selvfølgelig brandærgerligt, og vi kan kun beklage"

Læs også:

Itslearning måtte fyre et betydeligt antal medarbejdere efter Netcompany vandt Aula-kontrakt: "Nu skal vi ud og mande op igen"

Kombit lander aftale om forlængelse af Skoleintra efter forsinkelse af Aula: Skolerne skal nu vælge mellem to modeller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere