Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei skovler penge ind: Tjener 65 millioner kroner om dagen i ren profit på salg af smartphones

Pengene vælter ind hos kinesiske Huawei, der alene på salget af smartphones og andre forbruger-devices har landet et overskud på 11,2 milliarder kroner i året første seks måneder.

Kinesiske Huawei har trods ballade og blacklisting i USA nærmest orkanlignende vind i sejlene for tiden.

Nye tal fra moderselskabet Huawei Investment & Holding Co Ltd viser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at divisionen Huawei Device, der har hovedkvarter i Shenzen lige nord for Hong Kong, lander et overskud på 11,2 milliarder yuan i årets første seks måneder.

Huawei Device står for salget af enheder, der primært udgøres af smartphones.

En yuan svarer i hele træskolængder til en lille krones penge.

Det betyder, at Huawei Device i årets første seks måneder har landet et overskud på rundt regnet 10,8 milliarder kroner - eller hvad der svarer til at sætte 65,2 millioner kroner ind på kassebogen i rent overskud hver eneste dag alene på salg af smartphones.

Omsætningen landede på 211 milliarder yuan i årets første seks måneder.

Det svarer til det overskud, som Huawei landede i hele 2018 på området - men som altså nu er røget i kassen i løbet af årets første seks måneder.

Huawei Device omsatte i hele 2018 for 329 milliarder yuan.

Ifølge Reuters omsatte enteprise-selskabet Huawei Technologies Limited for 353 milliarder yuan (336 milliarder kroner) i første halvår, hvor selskabet landede et overskud på 30,3 milliarder yuan.

Huawei har for tiden fremgang på alle de tre forretningsområder, som er carrier network, consumer og enterprise.

Næsten 60 procent af omsætningen kommer fra salg på det kinesiske marked.

Læs også:

Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu

Huawei er klar med eget styresystem - men det er ikke på det ønskede stadie

Tidslinje over Huawei-forbuddet: Derfor kan din kommende Huawei-telefon blive uden Android

Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.