Artikel top billede

Google betaler en milliard euro til Frankrig for at lukke fire år gammel skattesag

Google lægger en milliard euro på bordet i Frankrig for at lukke en fire år gammel sag med de franske myndigheder.

Google betaler knap en milliard euro til Frankrig i et forlig, der endegyldigt lukker en fransk sag mod selskabet, som har verseret i foreløbigt fire år.

Ifølge Reuters kan forliget meget vel komme til at danne præcedens i den måde, som de store tech-selskaber fremover vil håndtere Frankrig på.

Ifølge Google består forliget af en bøde på en halv milliard euro samt ekstra-betaling af 465 millioner euro til det franske skattevæsen.

De franske skattemyndigheder åbnede sagen for fire år siden med baggrund i Google-organisationens opbygning i Europa.

Her har Google som mange andre amerikanske tech-firmaer europæisk hovedkvarter i det skattevenlige Irland, hvorfra en meget stor del af omsætningen faktureres fra.

De franske skattemyndigheder mener, at Googles omsætning i Frankrig skal beskattes i Frankrig - og ikke i Irland.

Det franske finansministerium havde oprindeligt forlant 1,6 milliarder euro af Google.

Den franske finansminister, Gerald Darmanin, siger til avisen Le Figaro, at de franske myndigheder for tiden forhandler med adskillige andre tech-firmaer om på samme måde at lukke deres verserende skattesager.

Google meddeler, at selskabet gerne ser, at der aftales internationalt gældende regler for virksomheders skattebetalinger.

“Vi er overbevist om, at en koordineret reform af det internationale skattesystem er den bedste måde at skabe et klart rammeværk for virksomheder, der opererer globalt,” hedder det i en udsendt meddelelse fra Google til AP.

Læs også:

Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Google har flyttet 20 milliarder euro ud af Europa og i skattely via hollandsk selskab

Skat sender skatteregning til IBM Danmark på 600 millioner kroner

Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere