Google betaler en milliard euro til Frankrig for at lukke fire år gammel skattesag

Google lægger en milliard euro på bordet i Frankrig for at lukke en fire år gammel sag med de franske myndigheder.

Google betaler knap en milliard euro til Frankrig i et forlig, der endegyldigt lukker en fransk sag mod selskabet, som har verseret i foreløbigt fire år.

Ifølge Reuters kan forliget meget vel komme til at danne præcedens i den måde, som de store tech-selskaber fremover vil håndtere Frankrig på.

Ifølge Google består forliget af en bøde på en halv milliard euro samt ekstra-betaling af 465 millioner euro til det franske skattevæsen.

De franske skattemyndigheder åbnede sagen for fire år siden med baggrund i Google-organisationens opbygning i Europa.

Her har Google som mange andre amerikanske tech-firmaer europæisk hovedkvarter i det skattevenlige Irland, hvorfra en meget stor del af omsætningen faktureres fra.

De franske skattemyndigheder mener, at Googles omsætning i Frankrig skal beskattes i Frankrig - og ikke i Irland.

Det franske finansministerium havde oprindeligt forlant 1,6 milliarder euro af Google.

Den franske finansminister, Gerald Darmanin, siger til avisen Le Figaro, at de franske myndigheder for tiden forhandler med adskillige andre tech-firmaer om på samme måde at lukke deres verserende skattesager.

Google meddeler, at selskabet gerne ser, at der aftales internationalt gældende regler for virksomheders skattebetalinger.

“Vi er overbevist om, at en koordineret reform af det internationale skattesystem er den bedste måde at skabe et klart rammeværk for virksomheder, der opererer globalt,” hedder det i en udsendt meddelelse fra Google til AP.

Læs også:

Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Google har flyttet 20 milliarder euro ud af Europa og i skattely via hollandsk selskab

Skat sender skatteregning til IBM Danmark på 600 millioner kroner

Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.