Artikel top billede

Apple udfordrer Vestager-dom: Nægter at betale 13 milliarder euro i skat

Den amerikanske iPhone-producent vil forsøge at udfordre EU's afgørelse om at Apple skal betale 13 milliarder euro ekstra i skat til Irland.

Mandag tager Apple hul på en retssag mod EU efter, at den danske konkurrencekommissær krævede, at selskabet betalte 13 milliarder euro i skat.

Den beslutning forsøger Apple nu at ændre ved at tage til EU retten i Luxembourg for at overbevise den om at ændre Vestagers beslunting.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Afgørelsen fra Margrethe Vestager faldt i 2016 fordi den danske konkurrencekommissær mente, at Apple fik en uretfærdig fordelagtig skatteaftale med den irske stat.

Læs også: Nu er det officielt: Vestager bliver kommissær for digitalisering og konkurrence som ny næstformand

Derfor lød vurderingen altså, at Apple skulle betale 13 milliarder euro, eller hvad der svarer til knap 100 milliarder danske kroner.

Ifølge Bloomberg betaler Apple i dag verdens højeste skattebidrag, men det var tilsynelande ikke nok for Vestager.

Den danske konkurrencekommissær er blevet genudnævnt til at stå i spidsen for EU's konkurrencemyndighed, efter EU har fået ny kommissionsformand.

Dermed fortsætter hun på den post, der har skabt stor opmærksomhed blandt it-giganter som Apple, Google og Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere