Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Apple udfordrer Vestager-dom: Nægter at betale 13 milliarder euro i skat

Den amerikanske iPhone-producent vil forsøge at udfordre EU's afgørelse om at Apple skal betale 13 milliarder euro ekstra i skat til Irland.

Mandag tager Apple hul på en retssag mod EU efter, at den danske konkurrencekommissær krævede, at selskabet betalte 13 milliarder euro i skat.

Den beslutning forsøger Apple nu at ændre ved at tage til EU retten i Luxembourg for at overbevise den om at ændre Vestagers beslunting.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Afgørelsen fra Margrethe Vestager faldt i 2016 fordi den danske konkurrencekommissær mente, at Apple fik en uretfærdig fordelagtig skatteaftale med den irske stat.

Læs også: Nu er det officielt: Vestager bliver kommissær for digitalisering og konkurrence som ny næstformand

Derfor lød vurderingen altså, at Apple skulle betale 13 milliarder euro, eller hvad der svarer til knap 100 milliarder danske kroner.

Ifølge Bloomberg betaler Apple i dag verdens højeste skattebidrag, men det var tilsynelande ikke nok for Vestager.

Den danske konkurrencekommissær er blevet genudnævnt til at stå i spidsen for EU's konkurrencemyndighed, efter EU har fået ny kommissionsformand.

Dermed fortsætter hun på den post, der har skabt stor opmærksomhed blandt it-giganter som Apple, Google og Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere