Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Nu er det officielt: Vestager bliver kommissær for digitalisering og konkurrence som ny næstformand

EU's nye kommissionsformand Ursula von der Leyen har nu officielt udpeget den danske kommissær Margrethe Vestager som ansvarlig for digitalisering i EU.

Efter flere dages spekulationer og lækkede lister er Margrethe Vestager nu officielt blevet udpeget som ny 'superkommissær' med ansvar for digitalisering i EU.

Siden Von der Leyen blev udpeget som formand har det stået klart, at Margrethe Vestager, sammen med den hollandske socialdemokrat Frans Timmermanns, bliver viceformand for den nye EU Kommission.

Derudover fortsætter Vestager også som konkurrencekommissær, skriver DR.

Læs også: Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent

Dermed fortsætter hun på den post, der har skabt stor opmærksomhed blandt it-giganter som Apple, Google og Microsoft.

Vestager har nemlig uddelet flere millionbøder til en række it-giganter for ikke at overholde EU-lovgivningen.

"Digitalisering har en kæmpe betydning for vores måde at arbejde, leve på og kommunikation," siger Margrethe Vestager ifølge DR.

Læs også: Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder

Margrethe Vestager var i spil til at blive formand for kommissionen, men her valgte de europæiske lande istedet Ursula von der Leyen.

Udover Vestager har von der Leyen udnævnt 25 yderligere kommissærer som bliver en del af den nye EU Kommission.

De 26 nye kommisærer skal herefter igennem en individuel høring i EU-Parlamentet. Herefter skal parlamentet tage stilling til, om man vil godekende den samlede EU-Kommission.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere