Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Nu er det officielt: Vestager bliver kommissær for digitalisering og konkurrence som ny næstformand

EU's nye kommissionsformand Ursula von der Leyen har nu officielt udpeget den danske kommissær Margrethe Vestager som ansvarlig for digitalisering i EU.

Efter flere dages spekulationer og lækkede lister er Margrethe Vestager nu officielt blevet udpeget som ny 'superkommissær' med ansvar for digitalisering i EU.

Siden Von der Leyen blev udpeget som formand har det stået klart, at Margrethe Vestager, sammen med den hollandske socialdemokrat Frans Timmermanns, bliver viceformand for den nye EU Kommission.

Derudover fortsætter Vestager også som konkurrencekommissær, skriver DR.

Læs også: Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent

Dermed fortsætter hun på den post, der har skabt stor opmærksomhed blandt it-giganter som Apple, Google og Microsoft.

Vestager har nemlig uddelet flere millionbøder til en række it-giganter for ikke at overholde EU-lovgivningen.

"Digitalisering har en kæmpe betydning for vores måde at arbejde, leve på og kommunikation," siger Margrethe Vestager ifølge DR.

Læs også: Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder

Margrethe Vestager var i spil til at blive formand for kommissionen, men her valgte de europæiske lande istedet Ursula von der Leyen.

Udover Vestager har von der Leyen udnævnt 25 yderligere kommissærer som bliver en del af den nye EU Kommission.

De 26 nye kommisærer skal herefter igennem en individuel høring i EU-Parlamentet. Herefter skal parlamentet tage stilling til, om man vil godekende den samlede EU-Kommission.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere