Artikel top billede

Nu er det officielt: Vestager bliver kommissær for digitalisering og konkurrence som ny næstformand

EU's nye kommissionsformand Ursula von der Leyen har nu officielt udpeget den danske kommissær Margrethe Vestager som ansvarlig for digitalisering i EU.

Efter flere dages spekulationer og lækkede lister er Margrethe Vestager nu officielt blevet udpeget som ny 'superkommissær' med ansvar for digitalisering i EU.

Siden Von der Leyen blev udpeget som formand har det stået klart, at Margrethe Vestager, sammen med den hollandske socialdemokrat Frans Timmermanns, bliver viceformand for den nye EU Kommission.

Derudover fortsætter Vestager også som konkurrencekommissær, skriver DR.

Læs også: Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent

Dermed fortsætter hun på den post, der har skabt stor opmærksomhed blandt it-giganter som Apple, Google og Microsoft.

Vestager har nemlig uddelet flere millionbøder til en række it-giganter for ikke at overholde EU-lovgivningen.

"Digitalisering har en kæmpe betydning for vores måde at arbejde, leve på og kommunikation," siger Margrethe Vestager ifølge DR.

Læs også: Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder

Margrethe Vestager var i spil til at blive formand for kommissionen, men her valgte de europæiske lande istedet Ursula von der Leyen.

Udover Vestager har von der Leyen udnævnt 25 yderligere kommissærer som bliver en del af den nye EU Kommission.

De 26 nye kommisærer skal herefter igennem en individuel høring i EU-Parlamentet. Herefter skal parlamentet tage stilling til, om man vil godekende den samlede EU-Kommission.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere