Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Politiet vil stoppe streaming af terrorangreb på Facebook

Politiet I London skal hjælp Facebook med at udvikle en kunstig intelligens, der kan identificere live streaming af terrorangreb mens de finder sted.

Politiet i den engelske hovedstad London, Metropolitan Police, og Facebook har netop offentliggjort en ny plan, der gennem brug af kunstig intelligens skal forhindre, at terrorangreb bliver livestreamet på Facebook.

Det skriver Reuters.

Samarbejdet mellem politiet og Facebook kommer efter, at der har været flere eksempler på, at gerningspersoner i forbindelse med masesskyderier og terrorangreb har livestreamet angreb på Facebook.

Det skete blandt andet, da en mand i marts skød 51 mennesker i en moske i den new zealandske by Christchurch.

Kunstig intelligens skal identificere skyderier

For at forhindre det i fremtiden vil politiet i London nu dele videoer fra politikorpsets egen skydetræning med Facebook. Videoerne vil blive optaget med kropsbårene kameraer, hvilket er samme metode, der er anvendt i terrorangrebene.

På den baggrund er det forhåbningen, at Facebook vil kunne udviklede algoritmer, som hurtigt kan identificere det, hvis en livestreaming af et skyderi går i gang. Det vil både gøre det muligt for Facebook at alarmere myndighederne samt at lukke ned for transmissionen,

”Teknologi der automatisk afbryder livestreaming af angreb, når de er blevet identificeret vil kunne hjælpe med at forhindre glorificeringen af denne type angreb og forhindre promoveringen af de giftige ideologier, der driver dem,” siger Neil Basu, der arbejder med terrorbekæmpelse hos det britiske politi, til Reuters.

Læs også: EU truer sociale medier med bøder: Terror-indhold skal fjernes indenfor en time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere