Politiet vil stoppe streaming af terrorangreb på Facebook

Politiet I London skal hjælp Facebook med at udvikle en kunstig intelligens, der kan identificere live streaming af terrorangreb mens de finder sted.

Politiet i den engelske hovedstad London, Metropolitan Police, og Facebook har netop offentliggjort en ny plan, der gennem brug af kunstig intelligens skal forhindre, at terrorangreb bliver livestreamet på Facebook.

Det skriver Reuters.

Samarbejdet mellem politiet og Facebook kommer efter, at der har været flere eksempler på, at gerningspersoner i forbindelse med masesskyderier og terrorangreb har livestreamet angreb på Facebook.

Det skete blandt andet, da en mand i marts skød 51 mennesker i en moske i den new zealandske by Christchurch.

Kunstig intelligens skal identificere skyderier
For at forhindre det i fremtiden vil politiet i London nu dele videoer fra politikorpsets egen skydetræning med Facebook. Videoerne vil blive optaget med kropsbårene kameraer, hvilket er samme metode, der er anvendt i terrorangrebene.

På den baggrund er det forhåbningen, at Facebook vil kunne udviklede algoritmer, som hurtigt kan identificere det, hvis en livestreaming af et skyderi går i gang. Det vil både gøre det muligt for Facebook at alarmere myndighederne samt at lukke ned for transmissionen,

”Teknologi der automatisk afbryder livestreaming af angreb, når de er blevet identificeret vil kunne hjælpe med at forhindre glorificeringen af denne type angreb og forhindre promoveringen af de giftige ideologier, der driver dem,” siger Neil Basu, der arbejder med terrorbekæmpelse hos det britiske politi, til Reuters.

Læs også: EU truer sociale medier med bøder: Terror-indhold skal fjernes indenfor en time
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.