Artikel top billede

Amazon på opkøb i Norden: Svensk spilfirma solgt for hemmeligt beløb

Det svenske spildatabase IGDB er netop blevet opkøbt af den amerikanske it-gigant Amazon.

Spilstreamingtjenesten Twitch, der er ejet af Amazon, har opkøbt det svenske spilfirma IGDB (Internet Game Database), der i 2015 blev stiftet i Gøteborg i Sverige. Det skriver Techcrunch.

Som navnet antyder er tjenesten inspireret af den populære filmtjeneste IDMB, og formålet med IGDB er at opbygge en data med alle relevante oplysninger om computerspil.

Ifølge Techcrunch ønsker Amazon med opkøbet at forbedre søgemuligheder på Twitch og sikre brugerne bedre muligheder for at finde det rette indhold.

”Millioner af mennesker bruger Twitch hver dag for at finde og skabe kontakt med deres foretrukne streamere og fællesskaber. Vi ønsker at gøre det lettere for folk at finde det de søger efter, og IGDB har udviklet en omfattende spildatabase. Vi glæder os til at få dem ombord, så vi endnu hurtigere kan forbedre og skalere søge- og opdagelsesfunktionerne på Twitch,” siger en talsperson for Twitch til Techcrunch.

Stifter så behov for viden om spilbranche

Firmaet bag IGDB hedder 8 Dudes in A Garage og er grundlagt af Christian Frithiof.

"Det går sygt godt i spilbranchen, men branchen er stadig ret umoden, når det eksempelvis gælder markedsinformationer," sagde Christian Frithiof til det svenske it-medie Breakit, da han for et par år siden skulle forklare, hvorfor han havde lavet en spildatabase.

Ifølge Techcrunch har IGDB blot 10 medarbejdere, og selskabet bag har hidtil rejst cirka 10 millioner kroner i venturekapital, og svenske Breakit oplyser desuden at selskabet i 2018 havde en omsætning på blot 148.000 svenske kroner og et underskud på 5,38 millioner svenske kroner.

Hverken Amazon eller IGDB har oplyst en salgspris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere