Artikel top billede

Amazon på opkøb i Norden: Svensk spilfirma solgt for hemmeligt beløb

Det svenske spildatabase IGDB er netop blevet opkøbt af den amerikanske it-gigant Amazon.

Spilstreamingtjenesten Twitch, der er ejet af Amazon, har opkøbt det svenske spilfirma IGDB (Internet Game Database), der i 2015 blev stiftet i Gøteborg i Sverige. Det skriver Techcrunch.

Som navnet antyder er tjenesten inspireret af den populære filmtjeneste IDMB, og formålet med IGDB er at opbygge en data med alle relevante oplysninger om computerspil.

Ifølge Techcrunch ønsker Amazon med opkøbet at forbedre søgemuligheder på Twitch og sikre brugerne bedre muligheder for at finde det rette indhold.

”Millioner af mennesker bruger Twitch hver dag for at finde og skabe kontakt med deres foretrukne streamere og fællesskaber. Vi ønsker at gøre det lettere for folk at finde det de søger efter, og IGDB har udviklet en omfattende spildatabase. Vi glæder os til at få dem ombord, så vi endnu hurtigere kan forbedre og skalere søge- og opdagelsesfunktionerne på Twitch,” siger en talsperson for Twitch til Techcrunch.

Stifter så behov for viden om spilbranche

Firmaet bag IGDB hedder 8 Dudes in A Garage og er grundlagt af Christian Frithiof.

"Det går sygt godt i spilbranchen, men branchen er stadig ret umoden, når det eksempelvis gælder markedsinformationer," sagde Christian Frithiof til det svenske it-medie Breakit, da han for et par år siden skulle forklare, hvorfor han havde lavet en spildatabase.

Ifølge Techcrunch har IGDB blot 10 medarbejdere, og selskabet bag har hidtil rejst cirka 10 millioner kroner i venturekapital, og svenske Breakit oplyser desuden at selskabet i 2018 havde en omsætning på blot 148.000 svenske kroner og et underskud på 5,38 millioner svenske kroner.

Hverken Amazon eller IGDB har oplyst en salgspris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere