Artikel top billede

Amazon på opkøb i Norden: Svensk spilfirma solgt for hemmeligt beløb

Det svenske spildatabase IGDB er netop blevet opkøbt af den amerikanske it-gigant Amazon.

Spilstreamingtjenesten Twitch, der er ejet af Amazon, har opkøbt det svenske spilfirma IGDB (Internet Game Database), der i 2015 blev stiftet i Gøteborg i Sverige. Det skriver Techcrunch.

Som navnet antyder er tjenesten inspireret af den populære filmtjeneste IDMB, og formålet med IGDB er at opbygge en data med alle relevante oplysninger om computerspil.

Ifølge Techcrunch ønsker Amazon med opkøbet at forbedre søgemuligheder på Twitch og sikre brugerne bedre muligheder for at finde det rette indhold.

”Millioner af mennesker bruger Twitch hver dag for at finde og skabe kontakt med deres foretrukne streamere og fællesskaber. Vi ønsker at gøre det lettere for folk at finde det de søger efter, og IGDB har udviklet en omfattende spildatabase. Vi glæder os til at få dem ombord, så vi endnu hurtigere kan forbedre og skalere søge- og opdagelsesfunktionerne på Twitch,” siger en talsperson for Twitch til Techcrunch.

Stifter så behov for viden om spilbranche

Firmaet bag IGDB hedder 8 Dudes in A Garage og er grundlagt af Christian Frithiof.

"Det går sygt godt i spilbranchen, men branchen er stadig ret umoden, når det eksempelvis gælder markedsinformationer," sagde Christian Frithiof til det svenske it-medie Breakit, da han for et par år siden skulle forklare, hvorfor han havde lavet en spildatabase.

Ifølge Techcrunch har IGDB blot 10 medarbejdere, og selskabet bag har hidtil rejst cirka 10 millioner kroner i venturekapital, og svenske Breakit oplyser desuden at selskabet i 2018 havde en omsætning på blot 148.000 svenske kroner og et underskud på 5,38 millioner svenske kroner.

Hverken Amazon eller IGDB har oplyst en salgspris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.