Mozilla trykker på speederen: Vil frigive ny release af Firefox hver fjerde uge

Fremover kommer der ny relase af Firefox hver fjerde uge, meddeler Mozilla. Se hvorfor her.

Mozilla skruer kraftigt op for udgivelseskadencen af Firefox-browseren: Fremover vil selskabet udsende en ny release af Firefox hver fjerde uge.

Dermed øger Mozilla tempoet yderligere i udsendelsen af releases af Firefox, som allerede er ret højt.

Mozilla har nemlig siden 2011 haft en model, hvor selskabet udsender en ny release af Firefox cirka hver ottende uge.

Før det blev der udsendt en ny version cirka en gang om året, men fremkomsten af ikke mindst Googles Chrome gjorde, at Mozilla var nødt til at oppe sig for at følge med.

Fra og med nummer 74
Tempo-skiftet vil blive gennemført fra og med Firefox 74, der ventes lanceret til marts 2020.

“Vi justerer vores kadence for at øge vores agilitet og føre nye features frem hurtigere,” lyder det fra Mozilla i en blogpost på Mozilla Hack,.

Her peger Mozilla på, at selskabet har modtaget mange henvendelser om en hurtigere kadence.

“Feature-temas arbejder i stigende grad i sprints, der passer bedre sammen med kortere release-cyklusser,” hedder det.

På vej op i fart
Den nuværende version af Firefox er nummer 69, og intervallet mellem Firefox 69 og Firefox vil være syv uger - altså som det plejer at være tilfældet.

Intervallet mellem Firefox 70 og Firefox 71 vil være seks uger. Herefter vil intervallet være syv uger.

Mozilla planlægger herefter at sænke intervallet til fem uger for Firefox 72 og - 73, og dernæst altså fire uger fra og med Firefox 74.

Selskabet planlægger i alt 13 releases af Firefox i 2020, hvilket er omtrent det dobbelte af antallet i de seneste år, i det Mozilla udsendte syv Firefox-releases i både 2017 og 2018.

“Kortere release-cyklusser øger fleksibiliteten, når det gælder produktplanlægning og ændringer i prioriteringer på grund af markeds-vilkår,” lyder det fra Mozilla.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.