Artikel top billede

Mozilla trykker på speederen: Vil frigive ny release af Firefox hver fjerde uge

Fremover kommer der ny relase af Firefox hver fjerde uge, meddeler Mozilla. Se hvorfor her.

Mozilla skruer kraftigt op for udgivelseskadencen af Firefox-browseren: Fremover vil selskabet udsende en ny release af Firefox hver fjerde uge.

Dermed øger Mozilla tempoet yderligere i udsendelsen af releases af Firefox, som allerede er ret højt.

Mozilla har nemlig siden 2011 haft en model, hvor selskabet udsender en ny release af Firefox cirka hver ottende uge.

Før det blev der udsendt en ny version cirka en gang om året, men fremkomsten af ikke mindst Googles Chrome gjorde, at Mozilla var nødt til at oppe sig for at følge med.

Fra og med nummer 74

Tempo-skiftet vil blive gennemført fra og med Firefox 74, der ventes lanceret til marts 2020.

“Vi justerer vores kadence for at øge vores agilitet og føre nye features frem hurtigere,” lyder det fra Mozilla i en blogpost på Mozilla Hack,.

Her peger Mozilla på, at selskabet har modtaget mange henvendelser om en hurtigere kadence.

“Feature-temas arbejder i stigende grad i sprints, der passer bedre sammen med kortere release-cyklusser,” hedder det.

På vej op i fart

Den nuværende version af Firefox er nummer 69, og intervallet mellem Firefox 69 og Firefox vil være syv uger - altså som det plejer at være tilfældet.

Intervallet mellem Firefox 70 og Firefox 71 vil være seks uger. Herefter vil intervallet være syv uger.

Mozilla planlægger herefter at sænke intervallet til fem uger for Firefox 72 og - 73, og dernæst altså fire uger fra og med Firefox 74.

Selskabet planlægger i alt 13 releases af Firefox i 2020, hvilket er omtrent det dobbelte af antallet i de seneste år, i det Mozilla udsendte syv Firefox-releases i både 2017 og 2018.

“Kortere release-cyklusser øger fleksibiliteten, når det gælder produktplanlægning og ændringer i prioriteringer på grund af markeds-vilkår,” lyder det fra Mozilla.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere