Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook arbejder i hemmelighed på digitale briller der skal erstatte din smartphone

I al hemmelighed har Facebook angiveligt indledt et samarbejde med Ray-Ban om at udvikle digitale briller, der skal erstatte smartphonen i fremtiden.

Verdens største sociale medie har allerede bredt sig udover den finansielle verden, men nu tager Facebook tilsyneladende kampen op mod smartphone-producenterne.

Ifølge det amerikanske medie CNBC, har Facebook indledt et samarbejde med solbrilleproducenten Ray-Ban.

De to virksomheder skal udvikle et par digitale biller og projektet går under navnet Orion.

Læs også: Her er Intels nye 'smart glasses' - har droppet kameraet og indbygget en lille laser-projektor

Facebook vil angiveligt udvikle et par augmented-reality briller, der altså i fremtiden skal kunne erstate din telefon.

Men projektet har lange udsigter. Facebook regner ikke med at præsentere noget før 2023 eller endda 2025, lyder det fra kilder tæt på processen.

Facebook er langt fra den første virksomhed, der har arbejdet på intelligente briller. De fleste kender formentlig Googles forsøg på et sæt briller med en indbygget skræm.

Derudover kom det frem i 2016, at Apple også arbejde på et lignende projekt.

Læs også: Hemmeligt Apple-projekt: Vil producere digitale briller

Det er dog ikke gået lige godt med de digitale brille-projkter tidligere. Google havde i lang tid en klar vision om at storsælge af sine digitale briller til private forbrugere.

Selskabet fik dog knald på brillen med beskyldninger om, at Google Glasses med et indbygget kamera var intimiderende i privatsfæren, og designet var klodset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere